Š. T. | 1. 3. 2023, 17:13 | Vir: STA

Petra Prevca s helikopterjem odpeljali v ljubljanski UKC: znano je, kakšno je njegovo zdravstveno stanje

Žiga Živulović jr. /Bobo

"Ko se je to pripetilo, sem se ravno s sedežnico peljal na vrh. Videti je bilo grozno," je o smoli reprezentančnega kolega dejal Anže Lanišek.

Petra Prevca so s helikopterjem prepeljali v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so zdravniki opravili dodatne preiskave.

"Ob padcu je na srečo utrpel le udarce, zaradi katerih čuti bolečine, ter lažji pretres možganov," so sporočili pri SZS. Zaradi tega bo ostal na opazovanju.

Reprezentančni zdravnik Matjaž Turel je v izjavi za RTV Slovenija dejal, da, kot kaže, na srečo ni bilo nič hujšega, bo pa slovenski skakalec čez noč ostal v bolnišnici na opazovanju in bodo v četrtek videli, kako naprej.

Žiga Živulović jr. /Bobo

Peter Prevc je bil eden od šesterice slovenskih skakalcev, ki so se danes borili za nastop v četrtkovih kvalifikacijah na veliki skakalnici pod Poncami. V drugi seriji je na najvišji točki takoj po odskoku izgubil nadzor nad smučmi in pri 70 m trdo s hrbtom treščil ob podlago na skakalnici.

Trener slovenske vrste Robert Hrgota je potrdil prve domneve, da se je Prevcu snel zatič smučke, kar je bil razlog za padec. 

"Snel se mu je klinček, zakaj, bomo pogledali. Ampak konec koncev to ne spremeni dejstva, da je Peter grdo padel, in jaz samo upam, da bo z njim vse v redu in se bo čim prej vrnil še močnejši," je dejal Hrgota.

Dodal je, da je bil padec videti res hud. "Ni bilo prijetno videti takšnega padca. Ko sem videl tisto smučko, sem se obrnil stran, saj takšne stvari res nerad gledaš, še sploh pa pri svojem tekmovalcu. Tega res ne privoščiš nikomur, sploh pa ne Petru." 

Žiga Živulovič jr. / Bobo

Prevčev padec je precej pretresel njegove reprezentančne kolege. "Ko se je to pripetilo, sem se ravno s sedežnico peljal na vrh. Videti je bilo grozno. Nisem videl, ko je Peter priletel direktno na tla, mislim, da ga je še enkrat odbilo, videl sem samo trenutek, ko mu je smučko 'pribilo' v glavo. Po mojem sem postal bled kot zid. Zelo me je zaskrbelo. Nikomur ne privoščim takšnih skokov," je o smoli reprezentančnega kolega dejal danes na treningu odlično razpoložen Anže Lanišek.

Dodal je, da se je tudi njemu to že zgodilo. "Upam, da bo vse v najlepšem redu. Saj vemo, to je Peter, stari maček, in verjamem, da se bo sestavil tako, kot je treba."

Žiga Živulovič jr. / Bobo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.