J. B. | 7. 3. 2023, 12:01

Planica bo kmalu spet odprla vrata: znane so cene vstopnic za polete v dolini pod Poncami (tokrat niso tako drage)

Uredništvo

"Planica, Planica, snežena kraljica! Le kdo je ne pozna - lepoto iz snega? Skakalci kot ptice letijo pod nebo in slavo Planice v širni svet neso!" Še malo in spet si bomo prepevali to zimzeleno Avsenikovo odo Planici. Koliko pa bo treba odšteti za ogled zaključka svetovnega pokala?

V Planici se je pretekli konec tedna končalo svetovno nordijsko prvenstvo, ki je veliko uspeha prineslo tudi slovenskemu športu. V prvi vrsti zaradi skakalcev, ki bodo kmalu spet v središču pozornosti. In to vnovič v Planici. Ta je že res zaprla svoja vrata, ki pa se bodo kmalu spet odprla.

Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

V četrek, 30. marca, se bo v dolini pod Poncami začel zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih, gledalci bodo lahko uživali v tradicionalnih poletih.

Poleti v Planici so dolgoletni slovenski športni praznik, ki si ga vsakič ogleda ogromno število ljudi. Že leta 1985 si je polete v treh dneh skupaj ogledalo skoraj 150.000 obiskovalcev, leta 2016 so jih našteli 110.000.

Koliko jih bo v Planici letos, bomo šele videli, v vsakem primeru pa bo obisk skoraj zagotovo boljši, kot je bil na nedavnem svetovnem nordijskem prvenstvu. Tega si je ogledalo okrog 60.000 ljudi, toliko so jih našteli tudi na lanskem zaključku svetovnega pokala v smučarskih skokih.

V nedeljo brezplačen vstop za otroke

Vstopnice za prihajajoči športni praznik so že na prodaj, cene pa so denarnici bolj prijazne od tistih, ki so jih postavili organizatorji svetovnega nordijskega prvenstva. Za četrtkove kvalifikacije bo treba odšteti 25 evrov (odrasli) in 6 evrov (otroci od 7 do 14 let).

Profimedia

Ogled dveh posamičnih tekem (petek, nedelja) in ekipne preizkušnje (sobota) bo mogoč za 35 evrov za vsak tekmovalni dan. Otroci bodo morali v petek in soboto odšteti po 7 evrov, v nedeljo pa bodo imeli na voljo celo brezplačen vstop. Vse našteto velja za mesto na stojišču.

Za primerjavo: na svetovnem nordijskem prvenstvu je bilo za vstop na stojišče med najbolj zanimivimi tekmovalnimi dnevi treba odšteti po 64 evrov.

Dražji bo ogled petkove, sobotne in nedeljske preizkušnje s tribune A, vstopnice so na prodaj po 85 evrov za vsak posamičen dan. Na voljo so tudi VIP-vstopnice, ki so na prodaj po 170 (petek, nedelja) in 190 evrov (sobota).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol