J. B. | 23. 12. 2022, 09:37

Po treh letih epidemije, prilagajanj in iskanja rešitev: slovenski športni praznik bo spet zablestel v vsem svojem sijaju

Profimedia

Marca prihodnje leto bo v Kranjski Gori na sporedu dogodek, ki ga ne velja zamuditi. Vstopnice so že na prodaj.

Zimska sezona 2022/23 bo Sloveniji prinesla kar nekaj odmevnih spektaklov. Prihodnje leto bo Planica gostila nordijsko svetovno prvenstvo, 11. in 12. marca pa bo oživela tudi podkorenska strmina, ki bo tedaj ponovno gostila najboljše smučarje sveta. Po treh letih epidemije, prilagajanj in iskanja rešitev bo tako pokal Vitranc v svoji že 62. izvedbi spet zasijal v vsem svojem sijaju.

Zgodnji nakup, nižja cena

"Pokal Vitranc bo tokrat spet lahko zasijal v pravi luči. Po odpovedi tekme leta 2020, tekmi brez gledalcev leta 2021 in odprtju tekme za gledalce teden pred tekmo v lanski sezoni, so za 62. pokal Vitranc vstopnice že na prodaj, zato pričakujemo, da bomo na dveh veleslalomih 11. in 12. marca 2023 gostili več kot 10.000 gledalcev in s tem pripravili lepo kuliso in pravo navijaško vzdušje, kot so ga tekmovalci v Kranjski Gori vajeni. Zgodnji nakup vstopnic pomeni seveda tudi nižjo ceno, zato sporočamo vsem, ki si želijo videti Žana Kranjca ter druge slovenske in tuje smučarske ase v živo, da si vstopnice priskrbijo že v predprodaji," so sporočili organizatorji dogodka in dodali: "Pokal Vitranc vabi na podkorenske tribune in obljublja pravi zimski spektakel!"

Prvič že leta 1961

Pokal Vitranc je danes ena največjih, najbolje organiziranih in najbolj obiskanih tradicionalnih športnih prireditev v Sloveniji in v osrednjem delu Evrope. Prvi smučarji so se na tem tekmovanju pomerili že leta 1961, od leta 1968 pa je pokal Vitranc del svetovnega pokala v alpskem smučanju mednarodne smučarske zveze.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord