J. B./STA | 16. 2. 2023, 14:45

Prvega ne pozabiš nikoli, tudi sedmi pa je lahko še kako sladek: izjemni Mikaeli Shiffrin naslov svetovne prvakinje

Profimedia

Kdo sploh lahko ustavi neverjetno Američanko?

Američanka Mikaela Shiffrin je v svoji izjemni karieri prvič osvojila naslov svetovne prvakinje v veleslalomu. Slovenki sta v finalu poslabšali solidna nastopa iz prve vožnje. Ana Bucik in Neja Dvornik sta prišli v cilj, a se nista uvrstili v najboljšo petnajsterico, ki osvoji točke za svetovno startno listo v veleslalomu.

Kazalo je precej bolje

Tekmo sta končali na 25. oziroma 27. mestu, čeprav je po prvi vožnji kazalo precej bolje. Bucikova je imela 11. čas, Dvornikova pa 19. Drugo mesto za srebro je osvojila Italijanka Federica Brignone, ki je na prvenstvu v Meribelu osvojila že zlato v alpski kombinaciji. V finalu se je na stopničke za bron zavihtela Norvežanka Ragnhild Mowinckel.

Shiffrinova je osvojila 13. odličje na svetovnih prvenstvih, sedmo zlato. Vodila je že po prvi vožnji. V finalu pa je za zlato za 12 stotink sekunde prehitela Brignonejevo. Mowincklova je za novo prvakinjo zaostala 22 stotink sekunde.

Švicarka Lara Gut-Behrami ni ubranila naslova s SP leta 2021 v Cortini d'Ampezzo. Pristala je tik pod stopničkami, za prvim mestom je zaostala 31 stotink sekunde. Zadnja ženska preizkušnja na prvenstvu v Meribelu bo sobotni slalom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord