21. 9. 2022, 10:00 | Vir: STA

Rojena pod nesrečno zvezdo: slovenska smučarka vnovič poškodovana

Profimedia
Rojena pod nesrečno zvezdo: slovenska smučarka vnovič poškodovana (foto: Profimedia)

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik se je poškodovala na sredinem treningu na ledeniku Saas Fee v Švici. Po prvih podatkih gre za poškodbo desnega kolena, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije. 

Nesrečna Tina Robnik je že na poti v Slovenijo, kjer bo v naslednjih dneh opravila dodatne preiskave. Za zdaj še ni znano, kako hudo poškodbo je utrpela in ali bo sicer odlična veleslalomistka lahko nastopila na uvodnem ženskem veleslalomu, s katerim se bo 22. oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom odprla nova sezona tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju.

Enaintridesetletna Robnikova je v karieri že imela težave s poškodbami. Marca 2018 je utrpela poškodbo levega kolena, zaradi katere je bila dlje časa odsotna. Najhuje se je poškodovala na uradnem treningu smuka pred mladinskim svetovnim prvenstvom leta 2011 v Crans Montani, ko si je pri hudem padcu zdrobila tri vretenca in bila nato dolgo odsotna.

V svetovnem pokalu je najvišje doslej posegla s šestim mestom 15. februarja 2020 na domačem veleslalomu v Kranjski Gori. V Söldnu, kjer bo 23. oktobra še moški veleslalom, so ob Robnikovi slovenski kandidati za nastop še olimpijski podprvak Žan Kranjec, Meta Hrovat, Ana Bucik, Andreja Slokar, Neja Dvornik in Štefan Hadalin.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.