J. B. | 15. 1. 2023, 19:36

S Korošico ni bilo pametno češenj zobati! Tega o Tini Maze še niste vedeli, legenda razkrila vse

Profimedia

Bila je snežna kraljica, toda bila je tudi "bodeča neža", ki se ji je bilo bolje ogniti v velikem loku. 

Andrej Rečnik je v smučarskem svetu legenda. Nekoč je bil državni prvak v smuku, potem je igral tudi nogomet, in to kar z Matjažem Kekom, danes selektorjem Slovenije, šport pa je kasneje zaznamoval predvsem kot vodja prog na Zlati lisici. To vlogo opravlja že vse od leta 1984 dalje! Njegova naslednja Zlata lisica bo torej že štirideseta po vrsti.

V intervjuju za Sportal je Rečnik med drugim spregovoril tudi o Tini Maze in širni Sloveniji pojasnil, zakaj se je bilo Korošici v času dirk bolje izogniti, in to v velikem loku.

"Tina je bila poglavje zase, zato je tudi dosegla take rezultate. Tino je bilo pred tekmo bolje pustiti pri miru. To smo vedeli vsi. Mogoče je kdaj kdo pozabil, a ona je imela orožje za nazaj. In to je med nami hitro zaokrožilo in so se umirili," je povedal legendarni Štajerec.

Dober dan, zdravo ali pa pokimaš

"Imeli smo tudi navodilo, da se jih na ogledu proge pusti pri miru. Dober dan, zdravo ali pa pokimaš, mogoče še to ne, ker smučarka takrat tako ali tako vidi skozi tebe. Tako da je bilo neposrednega stika s Tino zelo malo. Ko se tekma konča, pa imamo mi veliko dela. Včasih smo se po koncu še lahko fotografirali, zdaj pa se ciljna arena po koncu z vrvmi in varnostniki zapre in tudi mi ne moremo v cilj," je dodal 65-letni Rečnik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord