R. K. | 24. 2. 2023, 12:02

Skoraj prazne tribune: kaj je razlog za tako slab obisk v Planici?

Žiga Živulovič jr./Bobo

Prireditev je doslej obiskalo le nekaj tisoč ljudi, zato se zdijo cilji, ki so si jih zadali organizatorji, zelo težko dosegljivi.

V uvodnih dveh dneh svetovnega nordijskega prvenstva v Planici je marsikoga razočaral slab obisk. Kljub organizaciji, ki je vredna vseh pohval, so navijače očitno odvrnile visoke cene vstopnic, ki so v javnosti že pred prvenstvom dvigovale precej prahu. Za dnevno vstopnico za stojišče je namreč treba odšteti tudi do 64 evrov.

Organizatorji prvenstva v Planici so sicer izdali tudi popoldanske vstopnice za prireditev, a to, sodeč po prvih dveh dneh tekmovanj, vendarle ni pripomoglo k večjemu obisku. Po uradnih podatkih organizatorjev je namreč dolino pod Poncami doslej obiskalo le 9.500 navijačev, poroča Sportklub.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Tribune so bile skoraj prazne že na sprinterskih tekmah smučarskih tekačev in tekačic v sredo, podobno pa je bilo tudi med preiskušnjo v smučarskih skokih za skakalke - ogledalo si jo je le 1.000 navijačev

Zdi se, da bo cilj privabiti 120.000 navijačev, ki so si ga zadali organizatorji prvenstva, zelo težko dosegljiv. Za povrh se v naslednjih dneh obeta tudi slabše vreme. V primeru, da organizatorjem načrta ne uspe izpolniti, je lahko ogrožena tudi finančna stabilnost celotnega načrta, so še zapisali pri Sportklubu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol