T. Š. | 1. 3. 2023, 14:45 | Vir: STA

Slovenska športnica leta sprejela drastično odločitev: Urša Bogataj končuje kariero?!

Profimedia

Slovenska reprezentantka, dobitnica dveh zlatih olimpijskih odličij, je v Planici sporočila, da se umika iz skakalnega športa.

Urša Bogataj je lani na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem osvojila dve zlati medalji. Slovenska šampionka, ki je trenutno poškodovana, je presenetila z odločitvijo, da se (začasno) umakne iz smučarskih skokov.

Dejala je, da ima strgano kolensko križno vez, da potrebuje nekaj časa zase in ne more povedati, kdaj se bo vrnila. "Potrebujem nekaj časa zase, da premislim in pretehtam vse skupaj, potem pa bom videla," je v izjavi za TV Slovenija povedala Bogatajeva. Dodala je, da je ena od možnosti tudi konec kariere. 

27-letnica je pomemben člen slovenske ženske reprezentance, z velikih tekmovanjih ima v lasti tudi srebrno medaljo na ekipni tekmi na SP leta 2021. V svetovnem pokalu je zmagala na treh tekmah.

Na OI v Pekingu je osvojila dve zlati odličji.

Na OI v Pekingu je osvojila dve zlati odličji.

Profimedia

Bogatajeva je imela tudi kar nekaj težav s poškodbami. Leta 2019 je na slovenskem pokalu na srednji napravi v Planici ob doskoku padla in strgala prednjo križno vez desnega kolena. Potreben je bil operativni poseg, zaradi dolgotrajne rehabilitacije je počivala sedem mesecev.

Druga večja poškodba se ji je primerila v tej sezoni na novoletni dan, ko je padla na Ljubnem. Poškodovala si je stranske in sprednje križne vezi v levem kolenu.

Bogatajeva spada v izjemno družbo olimpijskih šampionov. Le štirje slovenski športniki so na olimpijskih igrah osvojili vsaj dve zlati medalji. Ob Urši Bogataj so to še alpska smučarka Tina Maze ter telovadca Leon Štukelj in Miro Cerar.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ