8. 1. 2023, 09:03 | Vir: STA

Smučarka Andreja Slokar Zlato lisico spremlja s tribune: "Hudo mi je"

Instagram/Val 202

Priznala je, da je to zadnja tekma, ki si jo je ogledala v živo, saj ji je pretežko zgolj navijati, ne pa tekmovati.

Nastop veleslalomistk, ki se merijo za točke svetovnega pokala in pokal zlate lisice, si je v ciljni areni v Podkorenu ogledala tudi slovenska smučarka Andreja Slokar.

Lansko lisico v Kranjski Gori je Ajdovka izpustila zaradi okužbe z novim koronavirusom, letos pa ji je nastop preprečila poškodba kolena.

Spomnimo ...

Smučarka je v sezoni 2021/22 navdušila z dvema zmagama v svetovnem pokalu. Zmagala je na paralelnem veleslalomu 13. novembra 2021 v Lech/Zürsu ter nato zmago slavila še lani marca na finalnem slalomu v Courchevel/Meribelu.

Pred 25-letno smučarko je bila nova sezona še večjih pričakovanj. Kot je povedala v začetku oktobra, je bila njena želja predvsem več konstantnosti v nastopih.

A sezona 2022/23, katere vrhunec bo februarsko svetovno prvenstvo v Franciji, se je zanjo končala, preden se je sploh začela, saj si je na oktobrskih pripravah na ledeniku Schnalstal poškodovala koleno.

O poškodbi

Razočaranje zaradi poškodbe je bilo veliko. "Največ sem čutila jezo zato, ker sem v trenutku, ko sem se poškodovala, točno vedela, da je bilo preveč," je Slokarjeva še enkrat podoživela dogodke tik pred njenim 25. rojstnim dnevom, ki ga je 15. oktobra preživela v bolniški postelji.

"Imela sem enostavno prepolno glavo, preveč se je dogajalo, preveč je bilo težav. Sezona se je bližala, jaz pa se nisem počutila suvereno in sem hotela nekaj 'na silo'. Tako da je bilo kar hudo," je strnila oktobrsko dogajanje.

Vrnitev?

Slokarjeva pravi, da se bo vrnila močnejša. Po njenih besedah rehabilitacija po operaciji strganih križnih vezi v levem kolenu poteka "dosti boljše in hitrejše, kot je mislila, da bo".

Profimedia

"Gre pa za takšno poškodbo, pri kateri je treba biti potrpežljiv, tako da ni pomembno, ali se zdaj počutim dobro, vseeno je treba počakati. Zdaj imam čas do konca maja, da se pripravim, potem pa upam, da grem končno na sneg," je napovedala.

Kot je dodala, pri okrevanju ne misli prehitevati: "Ko se bom vrnila, bi se rada vrnila stoodstotna. Ne želim, da bi se vrnila, in potem razmišljala o tem, na kaj vse moram biti pozorna. To vem, da ne bi bilo v redu. Ko pridem nazaj, bi rada, da bi se počutila v redu in da se lotim dela, kot je treba."

Rehabilitacija

Slokar rehabilitacijo opravlja v domačem okolju s fizioterapevtom: "Moj fizioterapevt je glavni, on pove, kdaj, kaj in kako."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreja Slokar (@andrejaslokar)

Že je začela obremenjevati koleno. "Delam že počepe z utežmi, vaje z utežmi, tako da mislim, da bom prišla nazaj s kar malo večjim stegnom, kot sem ga imela prej," je v smehu dejala Slokarjeva in pokazala na levo stegno, ki bo po njenem še bolj mišičasto.

Na Zlati lisici v vlogi gledalke

Tako se je na tokratnji Zlati lisici znašla v vlogi gledalke. "Res sem vesela, da sem tukaj. Že dve leti zaporedoma sem zamudila domačo tekmo in mi je hudo, a mi je obenem lepo, da sem lahko tukaj," je dejala o novi vlogi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan of Andreja Slokar (@andreja_slokar.fan)

Tudi o tekmi v Kranjski Gori je našla zgolj pozitivne besede. "V primerjavi z vsem, kar se dogaja v zadnjem mesecu s podlagami, so organizatorji pripravili krasno tekmo."

Slokarkeva je še dodala, da si bo v živo ogledala samo zlato lisico in je bržkone za to sezono končala z obiskom svetovnega pokala. "Lepo je biti na tekmi, po drugi strani pa zelo težko," je dodala o čakanju na vrnitev na bele strmine.

Podpora Bucikovi

Slokarjeva je v ciljnem izteku poligona Podkoren spremljala tudi nastop reprezentančne kolegice Ane Bucik, ki je v soboto z osmim mestom odpeljala svoj najboljši veleslalom v Kranjski Gori in tudi sicer v svetovnem pokalu.

"Vesela sem za Ano. Res jo je krasno gledati. Danes me je zelo presenetila. Ko sem v prvi vožnji videla njena prva dva vmesna časa, sem rekla: 'To!' Res sem vesela za njo in dobro vem, kako se počuti. Mislim, da ima lep zanos že od začetka sezone in menim, da bo pri njej šlo samo še navzgor," je pohvalila sobotni uspeh Bucikove.

Slokarjeva se je v ciljnem izteku znova srečala s številnimi tekmovalkami, s katerimi se ni videla že nekaj časa. Z Bucikovo si je izmenjala kar nekaj besed, pozdravile in objele pa so jo tudi druge sotekmovalke in tekmice iz švicarske, italijanske, avstrijske reprezentance.

"Na koncu tekmujemo vse za isti cilj in mislim, da se med sabo kar spoštujemo, ker se zavedamo, koliko je treba vložiti. Koliko truda gre v samo treniranje in v vse. Tako da sem tudi kar dobra prijateljica z nekaj puncami, lepo jih je videti," je dejala.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ