J. B./STA | 10. 2. 2023, 13:11

So Ilko Štuhec premagala čustva? Na zadnjem treningu zadržana, pred tem pa ... "Pošteno sem zajokala!"

Profimedia

Sobota bo za slovensko smučarsko zvezdnico velik dan. Toda, ali ji je vse, kar se je dogajalo, prišlo do živega?

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je na zadnjem treningu pred sobotnim smukom na svetovnem prvenstvu v Meribelu v Franciji zasedla 18. mesto. Za najhitrejšo, Italijanko Sofio Goggia, je zaostala 1,54 sekunde. Ilka Štuhec, ki je na prvem treningu zasedla tretje mesto, na drugem pa ni nastopila, je bila tokrat nekoliko rezervirana. Vnovič pa je bila med najhitrejšimi v spodnjem delu proge Roc de Fer.

Profimedia

Najhitrejša je bila Goggia, ki je za 46 stotink sekunde ugnala Avstrijko Mirjam Puchner. Tretja je bila Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie (+0,50). Konkurenca je bila od drugega do 17. mesta sicer strnjena v vsega eni sekundi.

Štuhčeva bo v soboto na smuku, ki se bo začel ob 11. uri, lovila tretje odličje na svetovnih prvenstvih.

V St. Moritzu 2017 in Areju 2019 je postala svetovna prvakinja. Naslov iz Cortine d'Ampezzo pred dvema letoma  bo branila Švicarka Corinne Suter. Štuhčeva je bila takrat 14.

Ne more ti biti vseeno

Marsikdo se ob tem sprašuje, ali je na Štuhčevo negativno vplivala nesreča njene mame Darje Črnko, ki si je zlomila stegnenico. Po padcu so jo nemudoma prepeljali s helikopterjem v bolnišnico v Bourg Saint Mauriceu, kjer je bila v četrtek zvečer že operirana. Toda Štuhčeva pravi, da to nanjo ne bo vplivalo, čeprav kakopak ni ostala ravnodušna. 

Profimedia

"Sem vedela, kako se pripraviti na tekmo. Še vedno pa ti ne more biti vseeno v takem trenutku, ko se kaj zgodi ljudem, ki ti res veliko pomenijo," je dejala. Pa mamini poškodbi so jo mirili člani ekipe, da je mama v najboljših možnih rokah, da je lahko ta dogodek "malo odmislila". “Seveda pa sem se pošteno razjokala," je iskreno priznala Štajerka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord