8. 1. 2023, 17:38 | Vir: STA

Solze sreče, a tudi bolečine: po zgodovinski zmagi v Kranjski Gori se je spomnila na pokojnega očeta

Profimedia

"Danes se ob zmagi počutim drugače kot nekoč. Pa bi se včasih rada vrnila v preteklost. Tudi zaradi tega, da bi ta trenutek delila s še več ljudmi, ki so mi pri srcu," je med drugim povedala ameriška zvezdnica. 

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je zmagala na veleslalomu za 59. Zlato lisico v Kranjski Gori in z 82. zmago izenačila ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu rojakinje Lindsey Vonn. Najboljša Slovenka Ana Bucik je bila deseta z 2,39 sekunde zaostanka. Druga je bila Italijanka Federica Brignone, ki je zaostala 77 stotink, tretja pa Švicarka Lara Gut-Behrami (+0,97), ki je bila zadnja med smučarkami z manj kot sekundo zaostanka za Shiffrin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin)

Prevzela so jo čustva

Vse oči so bile v Kranjski gori uprte v ameriško superzvezdnico Mikaelo Shiffrin, ki je odpeljala dve brezhibni vožnji ter z najboljšima časoma obeh voženj izenačila ženski rekord po številu zmag v svetovnem pokalu. Običajno zadržano ameriško zvezdnico so v ciljnem prostoru prevzela čustva.

"Ne morem verjeti," je rekla Shiffrin nekaj trenutkov zatem na robu solz po mesecih in celo letih zavračanja govorjenja o lovljenju tega rekorda. "Pred finalom sem bila tako živčna, na obrazu imam izpuščaj, ker sem bila tako živčna," je dodala. "Ne vem, zakaj, morda malo zaradi 82. Res sem si želela dobro smučati in sem."

To je bila njena osma zmaga v tej sezoni. Že v torek na slalomu pod žarometi v Flachauu, kjer je doslej že štirikrat slavila, lahko postavi nov ženski rekord s 83 zmagami.

Smrt očeta jo je zaznamovala 

27-letnico je pred skoraj tremi leti pretresla smrt očeta, ki je umrl v delovni nesreči. "Pred prvo tekmo v svetovnem pokalu mi je oče dejal, naj se dobro naučim besedila himne, saj jo bom morala zapeti. Zdaj vedno pomislim nanj," je dejala, poroča Sportklub.

"Oče je bil tisti, ki mi je stal ob strani in me fotografiral. Veliko razmišljam o tem. A je drugače. Ko sem lani razmišljala o njem, so me čustva načela. Zdaj sem čustvena, a lahko odženem misli ter smučam dobro. To je zame velik napredek."  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Players' Tribune (@playerstribune)

"Milijarda drobnih trenutkov, številni občutki, spremembe ...Spreminjam se. Danes se ob zmagi počutim drugače kot nekoč. Pa bi se včasih rada vrnila v preteklost. Tudi zaradi tega, da bi ta trenutek delila s še več ljudmi, ki so mi pri srcu. V meni je čuden občutek. Kot da se bo zgodilo nekaj slabega. Nazadnje sem bila v takšen ritmu pred smrtjo babice in očeta," je še dodala. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec