31. 1. 2023, 12:44 | Vir: STA

Po smrti 31-letnega svetovnega prvaka je njegova žena neutolažljiva: "Komaj čakam, da te spet vidim"

Instagram/kylesmaine

Leta 2015 je zmagal na svetovnem prvenstvu v Avstriji, kar je bil njegov vrhunec kariere. 

Svetovni prvak v snežnem žlebu Kyle Smaineje umrl v nesreči s plazom na Japonskem. Kot poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na njegovo družino, je 31-letnega smučarja prostega sloga in še enega moškega reševalna ekipa v prefekturi Nagano po plazu našla brez znakov življenja.

Konec tedna je bilo več oseb na turnem smučanju, ko se je na 2100 metrov visokem gorskem pobočju sprožil plaz. V času nesreče je na območju močno snežilo. Lokalne oblasti so zato izdale opozorila pred snežnimi plazovi. Plaz je ujel štiri moške, po podatkih japonske policije je dvema od njih uspelo priti na varno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kyle Smaine (@kylesmaine)

Smaine je zadnjih deset dni preživel na Japonskem, kjer ga je fotograf Grant Gunderson fotografiral. Kot je slednji zapisal na Instagramu, je včeraj doživel nočno moro. Po besedah fotografa so on, Smaine in tretji smučar uživali v zadnjem dnevu pustolovščine na smučišču Tsugaike Kogen, sam pa je bil nato preveč utrujen, da bi se pridružil svojima partnerjema na drugi vožnji.

Gunderson ni bil v nevarnosti, ko je dejal, da je plaz, ki ga je sprožil smučar iz druge skupine, povzročil "zračni sunek", ki je Smaina vrgel več kot 48 metrov v smrt.

Tudi oče 31-letnega smučarja z jezera Tahoe v Kaliforniji je za ameriški NBC News potrdil, da je njegov sin Kyle Smaine, ki je leta 2015 zmagal na SP v Avstriji, umrl v snežnem plazu. Tretji član njihove skupine, ki je bil na Gundersonovi objavi na Instagramu identificiran kot Adam, je bil 25 minut zakopan pod metrom in pol snega, a so ga rešili nepoškodovanega. Drugi, za zdaj neimenovani smučar je umrl v sobotni tragediji kljub prizadevanjem reševalcev, je še zapisal Gunderson.

Ganljiv zapis njegove žene

Od 31-letnika se je poslovila njegova žena, Jenna Dramise. Na družbenih omrežjih je delila njegovo fotografijo, zraven pa je zapisala: "Dragi mož in moj celoten svet, uradno sva se poročila 18. novembra 2022, za kar ni vedelo veliko ljudi. Tako neverjetno sem hvaležna, da sem se lahko poročila s teboj in da sem te imela v svojem življenju. Smučanje si imel rad bolj kot kdorkoli, ki sem ga kdajkoli spoznala. Leta 2010 sem te pobrala na avtoštopu na Novi Zelandiji in kdo bi si mislil, da bova 13 let pozneje poročena. To so bila najboljša leta mojega življenja."

"Vem, da si na Japonskem doživel najboljše vožnje v življenju in nikoli te ne bi mogla kriviti, da si počel to, kar si imel rad. Želim si, da bi ti lahko povedala tisto skrivnost, ki sem jo vedno imela - da te ljubim. To pravzaprav nikoli ni bila prava skrivnost, saj sem ti to rekla vsaj desetkrat na dan. Komaj čakam, da te spet vidim. Nocoj upam, da bom v sanjah s teboj. Ljubim te, tvoja žena," je še dodala. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenna Dramise (@jennadramise)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.