17. 12. 2022, 17:53 | Vir: STA

Skakalni spektakel v Švici! Anže Lanišek je znova pometel z vso konkurenco

Profimedia

Po Ilki Štuhec, ki je na današnjem smuku zasedla odlično 2. mesto, je Slovence razveselil tudi Anže Lanišek. 

Najboljši slovenski smučarski skakalec to zimo Anže Lanišek je na generalki pred novoletno turnejo v Engelbergu slavil še tretjo zmago v sezoni svetovnega pokala. Lanišek (320,3 točke), ki je bil po prvi seriji pod goro Titlis drugi, je po izjemnem finalnem skoku premagal tudi vodilnega skakalca v sezoni, Poljaka Dawida Kubackega (317).

Lanišek je v Švico pripotoval z izjemno popotnico, saj je na zadnji postojanki v nemškem Titisee-Neustadtu slavil zmago in osvojil drugo mesto. Dobro formo je potrdil že na prvi od dveh tekem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anže Lanišek (official) (@anze.lanisek)

Potem ko je po polovici tekme za pol točke zaostajal za Kubackim, mu Poljak po odličnem finalnem skoku (142 metrov), za katerega je od sodnikov prejel tudi prvi dvajsetici sezone med celotno karavano, ni mogel parirati.

Na tretjem mestu je končal še en poljski skakalec; uspeh Kubackega je dopolnil Piotr Žyla (312,3), ki je bil tretji že po prvi seriji.

V finalu so danes nastopili vsi slovenski skakalci. Timi Zajc (286,8) je v finalu napredoval na deveto mesto, Žiga Jelar (278,9) je bil 12., Domen Prevc (274,8) 16., Lovro Kos (273,1) 19., Peter Prevc (258,3) pa 26.

Današnji tekmi bo v nedeljo na istem prizorišču prav tako ob 16. uri sledila še ena, obe pa skakalcem služita kot zadnja generalka pred tradicionalno novoletno turnejo štirih skakalnic.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol