R.S. | 2. 2. 2024, 16:41

Žiga Jelar v bran Hadalinu: "Ko si na vrhu, si kralj Slovenije, nato pa medijsko izžet"

Bobo/Profimedia/fotomontaža

Novica o upokojitvi najboljšega slovenskega slalomista je naletela na različne odzive. 

Smučar Štefan Hadalin se je pred kratkim odločil za konec tekmovalne poti. Veljal je za najboljšega slovenskega slalomista zadnjih nekaj let. Pestile so ga zdravstvene težave, kljub temu pa odločitev ni bila lahka. 

Na novinarski konferenci, kjer je naznanil upokojitev, so ga premagala čustva. "Ne zmorem več. Ne zmorem več prenašati pritiskov, ki jih prinaša tekmovalni ritem vrhunskega športa. Do zadnjega sem užival. Dal sem vse. In še več. Morda celo preveč. Celotno življenje sem posvetil temu, da bi mi uspelo … In mi je," je povedal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Štefan Hadalin (@stefanhadalin)

V svoji smučarski karieri je 28-letnik nastopil na 130 tekmah, sedemkrat pa se je uvrstil v najboljšo deseterico. Dvakrat je na veleslalomih osvojil deveto mesto, na specialnih slalomih pa je osvojil sedmo, osmo in deseto mesto. Na paralelni tekmi je bil enkrat osmi, prav tako je bil osmi v alpski kombinaciji. 

Nesramni komentarji

Tekmeci in oboževalci so mu ob upokojitvi na družbenih omrežjih namenili lepe želje, nekateri pa so se njegove upokojitve veselili in poudarili, da se jim zdi, da v svoji karieri ni dosegel dovolj stvari. To je razjezilo smučarskega skakalca Žigo Jelarja, ki je svoje mnenje napisal na družbenem omrežju X.

"Ljudje, žal ne morem mimo tega. Štefan je zaključil kariero in se odločil podati novim izzivom naprej. Ogromno komentarjev (ni osamljen primer in žal mi je, da je tako), česa vsega ni naredil prav in hvala bogu, da je konec. Kariero začneš kot majhen fant z iskrico v očeh, nato pa slediš, trdo delaš in upaš, da boš dosegel svoje sanje. Ko si na vrhu, si kralj, najprej Slovenije, nato medijsko izžet in deklica, ki mora ustrezati vsem. Težko je končati (vsaj po mojem mnenju) nekaj, v kar si vložil celotno svojo življenjsko pot. Vsi si želimo, a včasih ne dobimo," je poudaril Jelar. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol