28. 10. 2023, 12:50 | Vir: STA

Svetovni pokal: od treh Slovenk se je v finalno vožnjo uvrstila le Ana Bucik

Profimedia

Povratnica po poškodbi Andreja Slokar si s slabim izhodiščem ni priborila še enega nastopa, prav tako je tekmo predčasno končala Neja Dvornik. 

Federica Brignone je bila najhitrejša v prvi vožnji veleslaloma na ledeniku Rettenbach, uvodnega dejanja 58. izvedbe svetovnega pokala v alpskem smučanju. Od treh Slovenk se je v finalno vožnjo uvrstila le Ana Bucik (+2,51) kot 14. v prvi vožnji. Sprva je bila 15., a je naknadno po diskvalifikaciji Norvežanke Ragnhild Mowinckel pridobila eno mesto.

Mowinckel, ki je bila prvotno na šestem mestu, je po mnenju vodje tekmovanj Mednarodne smučarske zveze (Fis) prekršila nedavno vpeljano prepoved priprave smuči z mažami z vsebnostjo fluora, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na vrhu razpredelnice uvrščenih po prvi vožnji so najboljše veleslalomistke minule sezone.

Slovakinja Petra Vlhova (+0,63) je dosegla tretji čas, deset stotink sekunde počasnejša je bila Švicarka Lara Gut-Behrami za četrto izhodišče. Najboljša veleslalomistka minule sezone Američanka Mikaela Shiffrin je peta.

V prvi vožnji sta nastopili še dve Slovenki. Neja Dvornik je kot 42. na startu lov na prve söldenske točke končala predčasno z odstopom na sredini proge. Dvornik je po svojem prvem nastopu v novi sezoni tožila, da ji je bolezen, ki jo je prebolela prejšnji teden, vzela preveč moči.

Povratnica po poškodbi Andreja Slokar si s slabim izhodiščem ni priborila še enega nastopa. Nastopila je na začelju kot 50. Z velikim zaostankom 5,41 sekunde je svojo prvo tekmo po 19 mesecih končala na 45. mestu.

Začetek druge vožnje bo ob 13. uri.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord