E. Č. | 27. 1. 2024, 19:11

Razočarani slovenski junak udaril po organizatorjih: Timi Zajc besen poudaril, da je bila "tekma nepoštena"

Profimedia

Slovenec prepričan, da se mu je zgodila neverjetna krivica.

Na Kulmu, kjer poteka svetovno prvenstvo v poletih, so podelili prvi komplet kolajn, do brona je prišel Timi Zajc. Toda čeprav gre za brez dvoma imeniten uspeh, je bil Timi Zajc po tekmi razočaran. Slovenski as je prepričan, da se mu je godila krivica, prst krivde, da je domov odnesel "le" bron, pa je usmeril v organizatorje.

"Zagotovo je bron uspeh, a kazalo je bolje. Žal moramo biti danes zadovoljni z bronom. Ne vem, če sem pri poletu storil kakšno napako, meni se ne zdi, da bi jo, a to bo moral povedati trener. Dejstvo je, da je bila tekma nepoštena. Šli so z glavo skozi zid. Danes je bil veter na strani Avstrijca," je za STA povedal Timi Zajc.

Slovenski športnik je za RTV Slovenija kritično dodal: "Če bi bila poštena tekma, bi bilo drugače. Škoda, ker so jo izsilili ... Tekma ni bila poštena. Dan se je vlekel, bilo je zelo težko, na koncu so šli z glavo v zid. Žal mi je, ker bi šel v normalnih razmerah na črto, to me je najbolj bolelo."

Timi Zajc je po uvodnih dveh serijah sicer vodil, na koncu pa sta ga za las prehitela Stefan Kraft in Andreas Wellinger.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord