30. 3. 2023, 14:53 | Vir: STA

Veliki preobrat: Ilka Štuhec po diskvalifikaciji ostala brez naslova državne prvakinje

Instagram/Ilka Štuhec

32-letnica je nedavno zmagala na smuku in pričakovano osvojila naslov državne prvakinje. Zdaj je zmagala tudi na superveleslalomu, vendar se je nato zataknilo ...

Po diskvalifikaciji prvo- in drugouvrščene, Slovenke Ilke Štuhec in Poljakinje Maryne Gasienice-Daniel, je na Peci v Avstriji na tekmovanju alpskih smučark v superveleslalomu, ki je štelo za slovensko državno prvenstvo, zmagala Avstrijka Lea Lipburger. Naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu je naknadno pripadel Niki Tomšič, peti na tekmi. Štuhčeva je izpustila ena izmed vratc na koncu proge, ker ni želela tvegati.

Profimedia

Sprva je kazalo, da je Štuhčeva na tekmi slavila s prednostjo 60 stotink sekunde pred Maryno Gasienico-Daniel ter 1,22 stotinke sekunde pred Leo Lipburger. Po diskvalifikaciji prvo- in drugouvrščene je na tekmi zmaga pripadla Lipburgerjevi. Prva štiri mesta na tekmi so zasedle Avstrijke. Magdalena Ranalter je bila druga z zaostankom 18 stotink sekunde, Sophie Fischer je bila tretja (+0,37) ter Nicole Eibl četrta (+1,02).

V razvrstitvi državnega prvenstva Slovenije pa je svoj prvi naslov slovenske prvakinje v superveleslalomu osvojila Nika Tomšič, druga je bila Neja Dvornik, tretja Ana Bokal. Tomšičeva je bila po diskvalifikaciji dveh tekmovalk na tekmi peta, z zaostankom 1,18 sekunde, zaostanek Dvornikove na sedmem mestu je znašal 1,60 sekunde, Bokalova pa je v razvrstitvi tekme zasedla 16. mesto, z zaostankom 3,78 sekunde.

Moška tekma

Avstrijec Otmar Striedinger je zmagovalec moškega superveleslaloma na Peci. Predstavnik domače vrste Martin Čater je bil drugi, z zaostankom 47 stotink sekunde, tretje mesto je osvojil Italijan Pietro Zazzi (+0,68). Čater je osvojil naslov državnega prvaka v razvrstitvi slovenskega prvenstva v superveleslalomu. Rok Ažnoh (+0,96), ki je bil peti na tekmi, je v razvrstitvi DP prišel do drugega mesta, Klemen Kosi, osmi na tekmi (+1,18), pa je v razvrstitvi slovenskega prvenstva osvojil tretje mesto.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oti Striedinger (@otistriedinger)

Miha Hrobat, ki si je skupaj s Čatrom v sredo razdelil naslov državnega prvaka v smuku med člani, je bil v konkurenci tekme 14. (+1,81) ter četrti v razvrstitvi DP. Čater je prišel do svojega devetega naslova državnega prvaka, petega v superveleslalomu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.