4. 12. 2023, 08:00 | Promocijska objava

V čem se ženske smuči razlikujejo od moških?

Elan Media

Morda menite, da so ženske smuči enake moškim, a razlika je veliko večja, kot se vam sprva zdi.

Pri praktično vsaki aktivnosti imamo pripomočke, ki so posebej prilagojeni vsakemu spolu: oblačila, obutev, pohodniški nahrbtniki, kolesa... Tudi pri smučanju je pomembno izbirati opremo, ki je prilagojena našim potrebam in anatomiji.

Skozi zgodovino so v prodaji vedno kraljevale smuči, ki so bile ustvarjene za moške. V mnogih podjetjih še danes izdelujejo športne pripomočke, brez, da bi ob tem pomislili na unikatne značilnosti predstavnic nežnejšega spola. Zaradi tega ženske včasih težje poiščejo idealne smuči in drugo opremo, v kateri bodo zlahka aktivne in varne na belih strminah.

Morda menite, da so ženske smuči samo drugačnih barv ali imajo bolj eleganten videz, vendar v resnici ponujajo veliko več, kakor samo privlačen izgled. Glavna naloga smuči, prilagojenih ženskam, je funkcionalnost.

Elan Media

V čem je razlika med moško in žensko smučko?

Na kratko bi lahko rekli, da so ženske smuči zmogljive, lahke in lepe. Prilagojene so anatomiji ženskega telesa ter seveda tudi njihovemu slogu in okusu. Ker so ženske običajno manjše in lažje, so tudi njihove smuči lažje, vezi pa so nameščene nekoliko drugače.

Ženske stojijo na smučeh nekoliko drugače kot moški; njihova središčnica pada drugače in na drugem mestu. To tudi pri zavojih pomeni, da ženske težo prenašajo nekoliko drugače, zaradi česar za optimalno smuko potrebujejo temu prilagojene smuči.

Glavne značilnosti, ki ločijo ženske smuči od moških, so:

  1. Točka montaže vezi je prilagojena ženski anatomiji;
  2. Smuči so lažje;
  3. Sistem vezi je drugačen, prilagojen telesu ženske.

Seveda pa je pomembno poudariti, da so kakovostne ženske smuči konstrukcijsko enakovredne in tehnološko enako dovršene, kakor moške. Zasnovane so z enakimi tehnologijami in materiali, zaradi česar ponujajo enako obvladljivost, lahkotnost in udobje. Ženske se v smučeh, ki so prilagojene njim, počutijo samozavestno in varno, da lahko napredujejo in nadgrajujejo svoje znanje. 

Elan Media

Elanov W studio navdušuje s produkti za ženske

Pri podjetju Elan zagovarjajo, da si tudi ženske na smučkah zaslužijo počutiti čim bolj samozavestno in varno, da lahko napredujejo in nadgrajujejo svoje znanje. Zaradi tega že 20 let izdelujejo smuči, ki so posebej prilagojene predstavnicam nežnejšega spola.

Leta 2003 so pri podjetju ustanovili kreativni koncept W Studio, ki se je specializiral za ustvarjanje smuči in drugih izdelkov, prilagojenih ženski anatomiji, mehaniki telesa, slogu in okusu smučark. S tem so postali pionirji novega trenda in znova dokazali svoj vizionarsko-inovatorski duh. 

Ekipo W Studia sestavljajo ženske iz različnih geografskih, športnih in delovnih okolij, ki jih povezuje globoka ljubezen do smučanja. V sodelovanju z Elanovimi produktnimi vodji, razvojniki, inženirji, oblikovalci ter trženjskimi strokovnjaki skupaj na trg pošiljajo inovativne, tehnično izjemne in vizualno privlačne izdelke za smučarke.

Izdelati popolne ženske smuči, ne da bi pri tem žrtvoval njihove temeljne značilnosti, je seveda zelo zahtevna naloga. In tukaj nastopi bogastvo Elanovega znanja, ki je že tolikokrat postreglo z navdušujočimi rezultati.

Z uporabo sodobnih materialov in tehnologi so v W Studiu ustvarili smuči, ki so ustrezale vsem trem kriterijem in hkrati ne sklepajo nobenih kompromisov, ki bi posegel v njihovo osnovno funkcijo. To so smuči, ki se znajdejo v vseh razmerah in v vsakem trenutku zadovoljujejo funkcionalna pričakovanja. 

Že prva kolekcija Elanovih W Studio ženskih smuči iz leta 2003 je vsebovala devet modelov, s katerimi so uresničili želje in potrebe smučark, ki se smučanja lotevajo na različne načine. Vsako naslednjo zimo so ustvarjalke W Studia izboljševale smuči in nadgrajevale kolekcijo, ki je iz leta v leto postajala boljša in obsežnejša.

V vseh teh letih je nastalo nekaj legendarnih modelov, med katerimi je vsekakor treba omeniti smuči Delight, ki so postale najlažje smuči na svetu. Zasnovane so bile s tehnologijo SlimShape, ki je omogočala zasnovo s tankim profilom, hkrati pa je zagotavljala trpežnost in moč.

Smuči Elan so bile vedno zasnovane z najsodobnejšimi tehnologijami, kot so Reflex Sidecut, Fusion, WaveFlex, Amphibio in številne druge, ki so bile osmišljeno prilagojene le njim. Vse te inovacije smučarkam omogočajo lahkotno smučanje in posledično večji užitek.

V sezoni 2023/24 ženska kolekcija vsebuje 21 različnih modelov, ki pokrivajo vse glavne segmente. Smučarke lahko najdejo ženske Elanke, s katerimi lahko vijugajo po urejenih progah, po celem snegu in se z njimi odpravijo na turno smuko. Poleg smuči pa so na voljo tudi čelade, palice, torbe in drugi dodatki, ki predstavljajo pomemben poudarek k celostnosti kolekcije.

Raziščite celotno ponudbo W Studia in preizkusite izdelke, ki žensko smučanje popeljejo na novo raven.

Odkrijte Elanov W Studio >

Elan Media