R.S. | 28. 3. 2023, 16:19

V Planici bodo tekle tudi solze: poslavljajo se 3 slovenski skakalci

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Dopolnili niso niti 30 let, vendar so prepričani, da je njihove kariere konec. Nekateri so imeli težave s težo, drugi niso več našli poti do vrha ...

Na planiški letalnici se bodo konec tedna od smučarskih skokov poslovili trije skakalci: Cene Prevc, Bor Pavlovčič in Tilen Bartol. Prevc je konec kariere naznanil že pred časom, zdaj pa sta slovo uradno naznanila še Pavlovčič in Bartol. 

Številne težave

Cene Prevc je dal prednost študiju, Bor Pavlovčič se je za konec kariere odločil zaradi težav s težo, Tilen Bartol pa preprosto ni več čutil strasti do športa. Največ uspehov izmed njih je imel Prevc, ki je pred dnevi dopolnil 27 let. V sezoni 2021/22 je bil skupno deseti, na ekipni tekmi na olimpijskih igrah v Pekingu pa je osvojil srebrno medaljo. Enkrat je na posamični tekmi osvojil tretje mesto, medtem ko je na ekipnih tekmah petkrat skočil na stopničke - na najvišjo v Willingenu leta 2022.

Nebojša Tejić/STA

Najboljša sezona Bora Pavlovčiča je bila 2020/21, v kateri je bil skupno trinajsti. 24-letnik se je na zmagovalni oder se je uvrstil trikrat. V Klingenthalu je bil drugi in tretji, za konec sezone v Planici pa še enkrat tretji. Tilen Bartol ni imel vidnejših uspehov. Na zmagovalnem odru je stal leta 2021 v Vikersundu, kjer je bil na ekipni tekmi skupaj z moštvenimi kolegi tretji, pohvali se lahko z nastopom na olimpijskih igrah.

Bor Pavlovčič se bo poslovil v petek, medtem ko se bosta Tilen Bartol in Cene Prevc poslovila dan kasneje.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ