6. 4. 2022, 17:15 | Vir: Sportklub

V zimskih športih se napoveduje več ekstremnih sprememb

Profimedia

Po šokantni novici za slovenske smučarske navijače, da se Zlata lisica poslavlja, je zdaj nad napovedmi za prihodnje sezone šokiran ves smučarski svet. 

Čez šest mesecev in pol se bo začela nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju. Jasno je, da v Söldnu. To pa je tudi eno od redkih znanih dejstev. Še več sprememb, tudi revolucionarnih, gre pričakovati v prihodnjih letih, piše portal Sportklub.

Javne skrivnosti o spremembah

Kombinacija se seli na smetišče zgodovine. Pod velikim vprašajem je tudi prihodnost superveleslaloma. Spremembe se obetajo celo pri klasičnih disciplinah. Med idejami so veleslalom z eno samo vožnjo ter prilagojene slalomske tekme z manjšim številom tekmovalcev, krajšimi progami in več vožnjami. Tudi v smuk naj bi se v prihodnjih letih spremenil. Med predlogi je oblikovanje elitne lige smukačev, kot tudi več krajših smukov pod žarometi.

V Kranjski Gori zatrjujejo, da pokal Vitranc ostaja del ”belega cirkusa”.

V Kranjski Gori zatrjujejo, da pokal Vitranc ostaja del ”belega cirkusa”.

Profimedia

Za spremembami prvi mož FIS-a

Še preden so zdajšnjemu predsedniku FIS-a Johanu Eliaschu potrdili nov štiriletni mandat, je ta že razkril svoje koledarske načrte, saj nima nobenega protikandidata. V kratkem bo znano, kako grobo bo že letos zarezal v svetovni pokal. Ni pa skrivnost, da ima dolgoročno velikopotezne in predvsem revolucionarne ideje. Nekaj jih je povezani tudi z novim modelom trženja. Novo vodstvo FIS-a zato na primer zagovarja širitev v Azijo, v prvi vrsti zaradi velikosti trga in potenciala smučarske industrije.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord