25. 1. 2023, 18:26 | Vir: STA

Vesela novica: slovenski biatlonec na evropskem prvenstvu poskrbel za kolajno

Twitter/IBU Cup Biathlon/Manzoni/IBU

Izkazal se je z zanesljivim streljanjem: zgrešil je zgolj en strel.

Slovenski biatlonec Lovro Planko se je izkazal na posamični tekmi v Lenzerheideju v Švici in na odprtem evropskem prvenstvu poskrbel za slovensko kolajno. V moški konkurenci na 20-kilometrski preizkušnji je osvojil tretje mesto.

Planko se je izkazal z zanesljivim streljanjem. Zgrešil je zgolj en strel na prvem postanku. Z odličnim tekom in zgolj minuto pribitka je prišel do bronaste kolajne na tem celinskem tekmovanju, ki je po kakovosti nižje ravni, kot so tekme svetovnega pokala.

Profimedia

"Res sem vesel tretjega mesta na posamični tekmi. To je že moja druga bronasta medalja v Lenzerheideju, prvo sem dobil pred nekaj leti na mladinskem svetovnem prvenstvu. Smuči sem imel res dobre in tudi tek je potem končno stekel po bolezni iz konca decembra," je za Smučarsko zvezo Slovenije izjavil Planko.

"Zgrešen strel na prvem postanku me ni zmedel in sem ostal zbran vse do konca. Nisem si mislil, da lahko na individualni preizkušnji naredim tak rezultat. Mislim, da sem presenetil vse, najbolj pa sebe. Res sem zelo vesel," je še dejal 21-letni Kamničan.

Zmaga v rokah Norvežana

Boljša od Slovenca sta bila zgolj Norvežan Endre Stroemsheim, ki je do zlata prišel z 20 zadetimi streli, in Ukrajinec Anton Dudčenko, ki je tako kot Planko zgrešil enkrat.

Na tekmi sta nastopila še Matic Repnik in Matic Bradeško, ki pa nista bila dovolj natančna na strelišču. Repnik je bil s tremi minutami pribitka 61., Bradeško pa s petimi 86.

Ženska tekma

V ženski konkurenci je Lena Repinc po enkrat zgrešila na prvem in zadnjem postanku ter prišla do 17. mesta. Brez zgrešenega strela bi se borila za zmago, saj je v cilju zaostala dve minuti in 10 sekund. Zelo lep nastop je uspel tudi Kaji Zorč na 31. mestu in Klari Vindišar na 37., Kaja Marič preizkušnje ni končala. Zlato je osvojila biatlonka iz Nemčije Lisa Maria Spark.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord