N. V. | 2. 1. 2023, 08:23

(VIDEO) Urša Bogataj po grdem padcu pristala v bolnišnici: skok na Ljubnem je bil morda zadnji

Profimedia/YouTube/ Vista Shots/posnetek zaslona/fotomontaža

Nima sreče s poškodbami. Poglejte videoposnetek – res je grdo padla, odnesli so jo na nosilih ...

Smučarske skakalke so opravile silvestrsko turnejo, ki so jo zaključile v Ljubnem ob Savinji. Zlata sova je pripadla izkušeni avstrijski skakalki Evi Pinkelnig, Slovenke pa se niso vmešale v boj za sam vrh, čeprav so v domačem taboru merili na stopničke in upali, da bo sova tokrat ostala doma. Pri tem je zagotovo botrovala tudi huda poškodba slovenske skakalke Urše Bogataj.

Profimedia

Hud padec 

Ob padcu se je resneje poškodovala dvakratna olimpijska zmagovalka. Po padcu so jo odnesli na nosilih in odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, poškodovala si je križne vezi levega kolena. Na spletu smo izbrskali videoposnetek, ki priča o njenem hudem padcu. Poglejte:

"Silvestrska turneja je končana. Lahko rečem, da imamo predvsem sklonjene glave. Ni nam uspelo, kar smo si želeli. Poleg tega je prišlo še do poškodbe Urše Bogataj. Brez nje bo nadaljevanje sezone zelo težko. Vsekakor moramo počakati na uradno izjavo zdravnikov. Želim ji vse najboljše," je dejal selektor skakalk Zoran Zupančič.

Zdravljenje

Začetno zdravljenje Bogatejeve bo potekalo z nekirurško z imobilizacijo in kasnejšo rekonstrukcijo vezi z operativnim posegom, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

"Urša je danes že v domači oskrbi in se počuti dobro," so še dodali.

Konec kariere?

S Smučarske zveze Slovenije so že sporočili, da bo dvakratna dobitnica zlate kolajne v Pekingu dlje časa odsotna s tekmovališč in izpustila preostanek sezone 2022/23. 

Olimpijska prvakinja je že pred sezono razmišljala o koncu kariere, zato je bil morda skok na Ljubnem zadnji.

S koncem kariere se je spogledovala prav zaradi nesrečnega dogodka, ki se ji je zgodil pred tremi leti, ko je padla v Planici, ob tem pa si je težje poškodovala desno koleno, morala na operativni poseg in dolgo rehabilitacijsko pot.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol