J. B./STA | 5. 2. 2023, 07:14

Za prihodnost slovenskih skokov se ni treba bati: mladi orli v Kanadi skočili do novega izjemnega uspeha

Smučarska zveza Slovenije

V soboto sta nas razveselila Ema Klinec in Anže Lanišek, v noči na nedeljo pa smo bili deležni novega velikega slovenskega uspeha v smučarskih skokih.

Slovenski skakalci so bili bronasti na ekipni tekmi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi! Na tekmi v Whistlerju so Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj zbrali 925,8 točke in zaostali le za Avstrijo (972,5) in Poljsko (966,7).

Slovenska četverica je bila po prvi seriji četrta, nato pa v dvoboju za stopničke v finalu prehitela Finsko za pet točk.

Za Slovenijo je kot prvi skočil Taj Ekart, ki je s 93,5 m naše popeljal na četrto mesto. Še boljši je bil Rok Masle s 102,5 m, slabši skok pa je nato izvedel Gorazd Završnik z 88,5 m. Slovenijo je na četrtem mestu po prvi seriji utrdil Maksim Bartolj s 96.5 m. Ekart je v finalu skočil še bolje in pristal pri 96,5 m, odličen je bil še enkrat Masle s 102 m, Završnik je popravil dosežek z 91 m, Bartolj pa je pristal pri 96 m. To je bilo dovolj za končno tretje mesto in nov uspeh slovenskega športa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord