18. 12. 2023, 14:38 | Vir: STA

Slovenija ima novo medaljo! Žan Kranjec se veseli novih stopničk

Profimedia

Slovenski as se je znova izkazal, v drugi vožnji se je zavihtel na stopničke. 

Švicar Marco Odermatt ohranja prevlado na veleslalomih. Zmagal je na obeh za točke svetovnega pokala alpskih smučarjev v Alta Badii. Po nedeljskem je v 24 urah dobil tudi današnji veleslalom na zahtevni progi Gran Risa. Žan Kranjec se je še drugič v sezoni zavihtel na stopničke, petič v Alta Badii. To so karierne 13. stopničke za Slovenca.

31-letnik je končal na 3. mestu.

31-letnik je končal na 3. mestu.

Profimedia

Odermatt je vodil že po prvi vožnji, v finalu pa je znova pokazal mojstrstvo za četrto zmago na veleslalomih v Alta Badii. Šestindvajsetletni Odermatt je vpisal še šesto zmago na veleslalomih zapovrstjo v svetovnem pokalu, v neprekinjenem nizu, ki ga je začel 11. marca na Pokalu Vitranc v Kranjski Gori.

To je njegova tretja zaporedna zmaga na veleslalomih v sezoni 2023/24, pred Alta Badio je zmagal tudi v Val d'Iseru, uvodnem moškem veleslalomu sezone po odpovedi moške tekme v Söldnu.Drugo mesto je osvojil Avstrijec Marco Schwarz, ki je zaostal 1,05 sekunde.

83. slovenske stopničke na veleslalomih

Na zmagovalnem odru je znova Slovenec. Kranjec je na tretjem mestu za Odermattom zaostal 1,22 sekunde. Kranjec je prismučal 83. slovenske stopničke v svetovnem pokalu na veleslalomih. Boljši od Kranjca sta Mateja Svet in Tina Maze.

Moški del karavane svetovnega pokala ostaja v Italiji. V petek bo Madonna de Campiglio gostila nočni moški slalom pod žarometi, pred novim letom pa bosta na Stelviu v Bormiu smuk in superveleslalom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord