10. 2. 2024, 13:35 | Vir: STA

Žan Kranjec znova dosegel vrhunski rezultat (v veleslalomskem seštevku je trenutno na tretjem mestu)

Profimedia

Slovenec je ponovno dokazal, da sodi med najboljše veleslalomiste na svetu. 

Švicar Marco Odermatt je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Banskem. S prednostjo kar 91 stotink sekunde je v finalu ubranil vodstvo po prvi vožnji za še šesto zaporedno zmago na veleslalomih v tej sezoni. Slovenski tekmovalec Žan Kranjec je osvojil končno peto mesto (+1,47). Po prvi vožnji je bil šesti. Trenutno v veleslomskem seštevku zaseda odlično tretje mesto. 

Drugo mesto na tekmi je osvojil Norvežan Aleksander Steen Olsen (+0,91), tretji je bil Avstrijec Manuel Feller (+1,08). V Banskem bo v nedeljo na sporedu še slalom. Odermatt je dobil šest veleslalomov v sezoni po vrsti.

Profimedia

Daleč najuspešnejši član slovenske ekipe

"Žan je, glede na pogoje, kakšni so bili, ko se je tekma obračala, kar potegnil blizu maksimuma. Predvsem zgornji del proge mu ni ustrezal, šlo je za izredno agresiven sneg, zelo podoben tistemu, kot je bil letos v Söldnu, kjer se ni znašel, je pa bil boljši v strmini in v zadnjem delu proti cilju," je po tekmi povedal trener v slovenski ekipi za tehnični disciplini Klemen Bergant.

Kranjca je pohvalil: "Na koncu vrhunsko peto mesto, zdaj bomo Žana poskusili spočiti, jutri tekmuje v slalomu skupaj s Tijanom Marovtom. Upamo, da bomo jutri osvojili prve točke v sezoni v moškem slalomu," je napovedal slovenski trener.

Kranjec je v tej sezoni daleč najuspešnejši član slovenske ekipe v svetovnem pokalu. Decembra in januarja se je na treh tekmah v veleslalomu zavihtel na oder za zmagovalce, dvakrat s tretjim mestom v Alta Badii in nato še s tretjim mestom na nočni tekmi pod reflektorji v Schladmingu. V seštevku discipline je še naprej tretji (271 točk), pred njim sta le Zubčić (314) in nadstandardni Odermatt, ki ima pred Slovencem 329 točk prednosti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol