15. 11. 2023, 14:02 | Vir: STA

Se bo Zlata lisica za 60. jubilej vrnila v Maribor? Padla je končna odločitev

Aleksander Mladenović/STA

Prodaja vstopnic se bo začela v ponedeljek, 20. novembra. 

Jubilejna 60. izvedba Zlate lisice, tekmovanja za svetovni pokal alpskih smučark v veleslalomu in slalomu, bo tokrat na sporedu 6. in 7. januarja. Četrtič zapovrstjo Zlate lisice ne bo v Mariboru. Prvo žensko tekmovanje na koledarju svetovnega pokala v alpskem smučanju v letu 2024 bo v Kranjski Gori na strminah Vitranca.

"Po številnih vprašanjih in dvomih, ali bomo Zlato lisico letos sploh našli v koledarju smučarskih tekem v Sloveniji, imamo danes gotov odgovor. Po trudu in prizadevanjih Smučarske zveze Slovenije Zlata lisica ostaja doma, v Sloveniji," so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, ki bo v celoti prevzela organizacijo tega tekmovanja.

Kdaj se bo začela prodaja vstopnic?

Smučarska zveza Slovenije se je s predstavniki mariborskih organizatorjev tekmovanja, mariborskim Branikom, dogovorila o uporabi skozi šest desetletij uveljavljenega imena znamke prireditve Zlata lisica. Samo organizacijo dvodnevnega tekmovanja bo prevzela ekipa pod okriljem nacionalne zveze.

Ljubitelji smučanja bodo prišli na svoj račun.

Ljubitelji smučanja bodo prišli na svoj račun.

Facebook/Zlata lisica/fotomontaža

Novo izvedbo tega tekmovanja bo zaznamoval slogan Doma v Sloveniji. "Smučarska zveza Slovenije tekmovanje organizira z željo in namenom, da te pomembne tekme svetovnega pokala v ženskem alpskem smučanju ohranimo v Sloveniji. Hkrati stremimo k pogojem, ki bodo omogočali, da bi v prihodnosti Zlato lisico vrnili domov, pod Pohorje," so zapisali.

V soboto, 6. januarja, ko bo potekal veleslalom, se bodo tekmovalke med vratca spustile ob 9.30, druga vožnja sledi ob 12.30. Med prvo in drugo vožnjo bo za ogrevanje navijačev skrbel slovenski glasbenik Magnifico. Nedeljski slalom, 7. januarja, se bo prav tako začel ob 9.30, druga vožnja ob 12.30. Med vožnjama se ravno tako obeta bogat spremljevalni program.

Prodaja vstopnic se bo začela v ponedeljek, 20. novembra, v spletni prodaji in na vseh prodajnih mestih Eventima, ko bo vsem za kratek čas na voljo omejeno število dnevnih vstopnic po 9,90 evra. 

Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo brezplačen vstop vse dni.

Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo brezplačen vstop vse dni.

Facebook/Zlata lisica/fotomontaža

ASK Branik je v zadnjih letih, tudi ko je bilo treba Zlato lisico seliti v Kranjsko Goro, že dokazal, da lahko tekme pripravi na najvišji ravni, nazadnje je operativno za organizacijo skrbel generalni sekretar Gregor Lednik, ki je potrdil, da so za 60. izvedbo Zlate lisice dosegli dogovor s Smučarsko zvezo Slovenije o uporabi blagovne znamke Zlata lisica.

Nacionalna smučarska zveza je prevzela organizacijo ženskih tekmovanj svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki bodo v Kranjski Gori. "Ko bodo izpolnjeni pogoji za vrnitev te smučarske tekme v Maribor, pa bodo glavni organizatorji znova v ASK Branik Maribor, tudi z uporabo znamke Zlata lisica," je dejal Lednik. Lednik je potrdil, da so se s SZS dogovorili za denarno nadomestilo za uporabo imena Zlata lisica, znesek je po besedah Lednika "poslovna skrivnost".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol