14. 7. 2023, 12:50 | Vir: STA

Pretresljiva izpoved znanega športnika: žrtev spolne zlorabe je bil že pri šestih letih

Profimedia

Razkril je temačno ozadje svojega odraščanja, zaradi katerega ima še vedno psihične težave ...

Angleški nogometni reprezentant Dele Alli je v intervjuju z Garyjem Nevillom v podcastu The Overlap odkrito spregovoril o svojem težavnem otroštvu, spolni zlorabi in psihičnih težavah.

Sedemindvajsetletni nogometaš Evertona, ki trenutno kot posojeni igralec zastopa barve turškega Besiktasa, je v solzah povedal, da je bil žrtev spolne zlorabe že pri šestih letih. Neurejene domače razmere so ga pri sedmih letih pripeljale do tega, da se je vpletel v trgovino z drogami.

"Starejša oseba mi je rekla, da nihče ne bo ustavil in pregledal otroka na kolesu. Tako sem se torej vozil s kolesom, pri sebi pa imel žogo in drogo," je povedal nogometaš.

Življenje je v pozitivno smer steklo šele pri 12 letih, ko ga je posvojila "enkratna družina". "Ne bi si mogel želeti boljših ljudi. Če je bog ustvaril kakšne ljudi, sta bila to ta dva," je o krušnih starših povedal Alli.

Dele Alli

Dele Alli

Profimedia

Težave se pojavljajo tudi z leti in Alli je spregovoril o svoji odvisnosti od uspavalnih sredstev in boju s to boleznijo ter psihičnih težavah v zadnjih mesecih.

"Odločil sem se za zdravljenje v moderni bolnišnici. Tam se ukvarjajo z odvisnostjo, s psihičnim zdravjem in z drugimi travmami. Enostavno sem imel občutek, da je napočil čas za ta korak."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol