T.L. | 15. 5. 2020, 12:02

Župan Ljubljane tudi s podporo ministra v lov na F4 Evrolige

profimedia

Mestna občina Ljubljana (MOL) je v ponedeljek oddala 30 strani dolgo predstavitev slovenske prestolnice za gostitelja zaključka sezone v Evroligi. Župan Zoran Janković je v intervjuju za Dnevnik zagotovil, da bolj primernega kandidata za organizacijo zagotovo ni.

Zaključni turnir Evrolige bi potekal od 4. do 26. junija, 18 moštev s celotnim spremljevalnim osebjem ter organizatorji pa bi v slovensko prestolnico pripotovali že 29. junija, pišejo pri Dnevniku. Ocena stroškov celotne organizacije zaključka tekmovanja po oceni MOL znaša 3.567 milijona evrov, od tega 1.702 za nastanitev, 1.865 pa bi bili stroški organizacije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Driving in on the baseline and UNLEASHING at the rim! Take a look at the Top 3 Dunks on the Baseline from 2010-2020 🚀 'Best of Decade' I @turkishairlines

A post shared by Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) on

"V športnem časopisu Ekipa sem pred kakšnimi desetimi dnevi prebral kratko novico, da se za gostitelja zaključnega dela Evrolige ponujajo Kaunas, Köln, Atene, Ankara in Beograd. Pogovoril sem se z najožjimi sodelavci in v štirih dneh smo sestavili ponudbo, ki je po mojem mnenju izvrstna," je pogovor za Dnevnik začel Zoran Janković, ki je za organizacijo dobil zeleno luč tudi od ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. "Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec mi je v pogovoru zagotovil, da bo letališče v Ljubljani odprto še ta teden. Celotno predstavitev pa sem pokazal ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku, saj gre za področje gospodarstva in turizma. Zagotovil nam je, da imamo njegovo popolno podporo."

Tekme (šest krogov rednega dela in zaradi razmer izjemoma zaključni turnir osmerice) bi gostili dvorana Stožice in prenovljena dvorana Tivoli, nekatere preostale manjše objekte po Ljubljani pa bi ekipe uporabljale za trening.

Ob vseh izpolnjenih pogojih glede infrastrukture in nastanitvenih kapacitet je glavni adut Ljubljane tudi odlična zajezitev epidemije koronavirusa. Janković verjame, da bi z organizacijo zaključka Evrolige turizmu prinesel prepotrebno promocijo in tudi pomoč vsem hotelskim objektom in restavracijam. "Vsaka ekipa naj bi štela okoli 30 ljudi, a sem prepričan, da bo ta številka bolj okoli 50, potem pa so tu še novinarji, ki bodo prišli zraven."

Janković ne izključuje niti gledalcev na tribuni, če bi poskrbeli za primerno razdaljo med njimi. "Če sedimo v dvorani križno po meter in pol narazen in gledamo vsi v isto smer, potem ne bi smelo biti težav," je prepričan prvi mož Ljubljane, ki je osebno navezal stik s prvim človekom najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, Jordijem Bertomeuom.

Več o projektu in zakaj ima Jordie Bertomeu rad Ljubljano, si preberite na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord