3 razlogi, zakaj rekreativni športniki obožujejo uro Huawei Fit

29. 10. 2020, 06:00 | Športno

              3 razlogi, zakaj rekreativni športniki obožujejo uro Huawei Fit (foto: Huawei) Huawei

Letošnje leto nas je vsekakor motiviralo, da smo tudi tisti najbolj predani rekreaciji v zaprtih prostorih poiskali alternativne rešitve v naravi. Tako je ogromno novih ljudi začelo brskati po obstoječem poznavanju odličnih tekaških in sprehajalnih poti, ob tem pa so si želeli tudi pripomočke, ki bodo pregledno vodili njihove dnevne rekreacijske podvige. Kot naročeno, je sredi leta Huawei Watch Fit ponudil vse, kar si rekreativci želijo od pametne ure – in več.

Huawei Watch Fit že takoj, ko jo vzamemo iz lične škatlice, deluje kot estetsko dovršena pametna ura za športnike. Je lahka, saj tehta le 21 gramov in na prvi pogled daje vtis, kot bi nekdo zožil Apple pametno uro. 1,64-palčni OLED zaslon z elegantno ukrivljenostjo na robivih nudi kristalno čist prikaz želenih podatkov ali animiranih vaj – prednaloženih je namreč kar 96 načinov vadbe za 11 športnih načinov, od teka, plavanja in kolesarjenja, vsaki vadbi pa lahko sledite v realnem času in tako vadite skupaj z uro. Joga? Ni problem. Intervalni trening? Seveda!

Tisto, kar resnično navduši rekreativne športnike pri Huawei Watch Fit, pa se pokaže šele, ko začnemo kopati nekoliko globlje v njene zmožnosti.

Lasten GPS

Lepota internega GPSa je čudovita prednost Huawei Watch Fit, saj omogoča, da se lahko na tek, kolesarjenje ali sprehod odpravimo brez mobilnega telefona, pa ura še vedno brez težav sledi naši progi, hitrosti in distanci. Včasih se zgodi, da GPS potrebuje nekaj časa, da se zažene, ko pa začne zbirati podatke, so ti zelo točni. Ko se ura potem spet združi s pametnim telefonom, so podatki na voljo v aplikaciji Huawei Health.

Dolgotrajna zmogljivost

Pri marsikateri pametni uri je kar nekoliko sitno, če želimo, da nam čez dan meri aktivnosti (no, in tudi neaktivnosti, ponoči pa naš spalni ritem, ker potem težko najdemo trenutek, ko jo lahko snamemo in napolnimo. Huawei Watch Fit v GPS načinu deluje 12 ur, v načinu tipične uporabe oz. načinu pametne ure (smartwatch mode, kjer je vklopljena funkcija TruSleep, merjenje srčnega utripa, ura pa normalno prejema sporočila in klice) pa zdrži kar 10 dni! Zato ni bojazni, da bi se iztrošila sredi dolgotrajnega maratona ali daljšega pohoda samo zato, ker v zadnjem dnevu niste našli časa za polnjenje. Polnjenje ure Huawei Watch Fit sicer poteka preko priloženega magnetnega nastavka in v le 5 minutah se popolnoma prazna ura napolni za cel dan delovanja!

Impresivni senzorji za srčni utrip

Huawei Watch Fit ima vgrajen t.i. Optical Heart Rate Monitor, optični nadzornik za srčni utrip, kar se izkaže kot dragocen pripomoček za intervalne treninge in treninge, kjer želimo zelo natančno slediti našemu srčnemu utripu. Ta senzor sledi našemu pulzu v resničnem času tudi med spanjem in lahko nudi pomemben vpogled v kondicijo našega srca.

Dodaten bonus pa je Oxygen Saturation Detection, senzor za zaznavanje nasičenosti krvi s kisikom (SpO2), kar vas lahko opozori na morebitne zdravstvene težave. Sploh pri okužbah s covidom in drugimi respiratornimi težavami, je največji problem prav upad ravni kisika v krvi, sicer pa je to pomemben podatek tudi za ljudi, ki radi obiskujejo najvišje gorske vrhove, kjer je potrebno ta specifičen parameter redno spremljati. Pri zdravih posameznikih je normalni SpO2 med 96 in 99 odstotki. 

Huawei Watch Fit je na voljo v treh barvnih različicah za 119,99 EUR.