Čeferin: Ne odloča šport, ampak politika

5. 5. 2020, 16:02 | Športno | Piše: N.A.

              Čeferin: Ne odloča šport, ampak politika (foto: Profimedia) Profimedia

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin verjame, da se bo nogomet hitro vrnil na staro mesto, a poudaril, da ni vse odvisno samo od njega in preostalih nogometnih delavcev. Vzvodi odločanja so v rokah politike, pravi nekdanji prvi mož NZS-ja.

V času epidemije koronavirusa so številne oči uprte tudi v Uefo oziroma njenega predsednika Aleksandra Čeferina. Krovna evropska organizacija se zavzema za čim hitrejši povratek na nogometne zelenice, saj je odločena, da se bodo prvenstva končala na igrišču. Ob počasnem rahljanju strogih ukrepov je večina evropskih klubov že začela trenirati v manjših skupinah in čakajo na zeleno luč za vadbo v polni zasedbi.

"Porazili bomo koronavirus. Videli smo, kako občutljiv je naš svet. Nogomet sestavlja pozitivna energija, in dokler se ne bo igral, ljudje ne bodo verjeli, da se svet vrača v normalo. Nogomet se bo spremenil, ampak le za kratek čas," je Čeferin v pogovoru za nova.rs izrazil upanje, da se bo nogomet hitro vrnil, hkrati pa dodal, da je končna odločitev v rokah politike: "V preteklosti je že preživel vojne in epidemije. Kmalu se bo stari dobri nogomet spet vrnil. Radi bi videli, da bi se vrnil čim prej, je pa to odvisno od državnih oblasti. Z upoštevanjem vseh navodil in praznimi tribunami bo nogomet hitro nazaj. Ampak ne odloča šport, odloča politika."

Več športnih novic najdete na Sportklub.si