Delegacija Dallasa s Cubanom in Nowitzkim na čelu na obisk k Dončiću

Po podpis na novi pogodbi

6. 8. 2021, 22:05 | Športno | Vir: STA

              Delegacija Dallasa s Cubanom in Nowitzkim na čelu na obisk k Dončiću (foto: profimedia) profimedia

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić naj bi kratkem podpisal novo pogodbo z ameriško ekipo Dallas Mavericks, ki igra v severnoameriški ligi NBA. Uradno ponudbo mu bo po poročanju novinarja spletne platforme Substack Marca Steina vodstvo Dallasa predstavilo kar prihodnji teden v Sloveniji.

Stein, nekdanji novinar New York Timesa in mreže ESPN, je na Twitterju zapisal, da bodo lastnik Dallasa Marc Cuban, novopečeni svetovalec Dirk Nowitzki, glavni trener Jason Kidd, generalni menedžer Nico Harrison in njegov pomočnik Michael Finley prihodnji teden v Sloveniji obiskali Dončića in mu v podpis ponudili petletno pogodbo, ki mu bo prinesla več kot 200 milijonov dolarjev. Po nekaterih informacijah naj bi bil znesek 207 milijonov dolarjev (175 milijonov evrov).

Dvaindvajsetletni Dončić je sicer nesporno prvo ime Dallasa, v teh dneh pa skupaj s soigralci iz slovenske reprezentance uspešno nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu, kjer ga v soboto čaka boj za bronasto odličje z Avstralijo.

Po obisku Dončića bosta Kidd in eden njegovih pomočnikov pot nadaljevala še v Latvijo na obisk k latvijskemu orjaku Kristapsu Porzingisu, je še zapisal Stein.