Dirka F1 v Sao Paulu brez koronskih omejitev

V prodaji skoraj 60.000 vstopnic

17. 8. 2021, 10:29 | Športno | Vir: STA

              Dirka F1 v Sao Paulu brez koronskih omejitev (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

Mestne oblasti v brazilskem Sao Paulu so sporočile, da bo dirka svetovnega prvenstva v formuli 1 na dirkališču Interlagos od 5. do 7. novembra potekala brez omejitev za gledalce. V prodajo je šlo skoraj 60.000 vstopnic, kar pomeni, da bo to prvi športni dogodek brez omejitev zaradi koronavirusa v brazilski metropoli od začetka pandemije covida-19.

Brazilija je sicer ena od držav, ki jih je koronska pandemija najhuje prizadela.

Tudi vrnitev gledalcev na nogometne stadione je v načrtu, vendar jo bodo oblasti uradno dokončno potrdile 1. novembra, nobena tekma državnega prvenstva pa ni predvidena pred 7. novembrom, poroča francoska agencija AFP.

Minulo sezono je VN Brazilije v formuli 1 zaradi koronske pandemije, tako kot še nekaj drugih dirk, v celoti odpadla.

"Vse dostopne točke na dirkališče bodo pod kontrolo, poleg tega pa imamo zdaj cepljenje. Tempo cepljenja je hiter in velik del javnosti bo takrat že prejel dve dozi cepiva," je na novinarski konferenci dejal Jean Gorinchteyn, vodja zdravstvene službe Sao Paula.

Vstop na dirkališče bo možen z negativnim testom na covid-19, ne starejšim od 48 ur, nošenje maske pa bo na prizorišču obvezno ves čas, je dodal Gorinchteyn.

Po uradnih podatkih je v zvezni državi Sao Paulo, najbolj naseljeni v Braziliji, 32,3 milijona ljudi ali 91,6 odstotka odraslih za zdaj prejelo vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19, še poroča AFP.