Đoković po okužbi objavil opravičilo: Naredili smo napako, bilo je prezgodaj

Tenis

24. 6. 2020, 08:53 | Športno | Vir: STA

              Đoković po okužbi objavil opravičilo: Naredili smo napako, bilo je prezgodaj (foto: Shutterstock) Shutterstock

Najboljši teniški igralec sveta Novak Đoković, ki je v torek javnosti razkril, da je okužen s koronavirusom, se je oglasil prek družabnih omrežij in se opravičil vsem, ki so sodelovali na jadranski turneji Adria tour. Ta se je zaradi neupoštevanja higienskih protokolov in malomarnosti izkazala za pravo žarišče okužb z virusom sars-cov-2.

"Verjeli smo, da je turneja upoštevala vse zdravstvene protokole in zdravje v regiji se je zdelo v dobrem stanju, da končno združimo ljudi iz človekoljubnih razlogov. A motili smo se. Naredili smo napako, bilo je prezgodaj," je sporočil srbski zvezdnik, ki se je hkrati opravičil vsem vpletenim.

Ob tem je napovedal pomoč ljudem v Beogradu in Zadru; po teh uvodnih postojankah se je turneja zaradi pozitivnih testov na koronavirus tudi predčasno končala.

Plaz je sprožil Bolgar Grigor Dimitrov, ki je v Zadru sprva zaradi izčrpanosti in slabega počutja odpovedal nadaljnje nastope na Adria touru, pozneje pa razkril, da je bil pozitiven na virus sars-cov-2.

Dimitrovu so kmalu sledili še drugi pozitivni testi, med njimi sta bila pozitivna še dva teniška igralca, Hrvat Borna Čorić in Srb Viktor Troicki, medtem ko je Đoković zavrnil testiranje v Zadru in je pozitiven test razkril dan pozneje po opravljenem testiranju v Beogradu.

"Če ste bila na Adria touru ali v bližini katerega od sodelujočih igralcev, se prosim testirajte in upoštevajte socialno razdaljo. Med vse v Beogradu in Zadru bomo v bližnji prihodnosti razdelili zdravstvena sredstva. Preostanek turneje je odpovedan, mi pa bomo ostali osredotočeni na vse prizadete," je še sporočil Đoković, ki bo skupaj z ženo Jeleno, ki je prav tako pozitivna, ostal 14 dni v samoosamitvi, čez pet dni pa bosta oba opravila nov test.