Dončić: Naslednji cilj so OI

9. 6. 2021, 07:00 | Športno | Vir: STA

              Dončić: Naslednji cilj so OI (foto: Robi Poredoš/STA) Robi Poredoš/STA

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je po izpadu iz boja za naslov prvaka v severnoameriški ligi NBA v video pogovoru z ameriškimi novinarji v ponedeljek potrdil, da je njegov naslednji cilj popeljati Slovenijo na olimpijske igre. Te se bodo 23. julija začele v Tokiu.

Slovenska košarkarska reprezentanca si bo med 29. junijem in 4. julijem v Kaunasu v družbi Litve, Poljske, Koreje, Venezuele in Angole skušala zagotoviti prvo vozovnico za olimpijske igre v zgodovini Slovenije.

Zdaj je postalo jasno, da ji bo na poti do tega cilja pomagal tudi Dončić. "To je moj naslednji cilj: popeljati Slovenijo na OI. Vračam se v Slovenijo, kjer bom znova začel trenirati, tako da ni počitnic," je v videu pogovoru z novinarji dejal 22-letnik.

Dončić je bil tudi v tretji sezoni v ligi NBA nosilec svoje ekipe Dallas Mavericks, v njej pa je v rednem delu sezone v povprečju dosegel 27,7 točke, 7,2 skoka in 8,6 podaje na tekmo. Dallas pa je iz tekmovanja za naslov prvaka lige NBA izpadel po prvem krogu končnice, v katerem je bila po sedmih tekmah uspešnejša ekipa Los Angeles Clippers.

Reprezentanca se bo začela zbirati 10. junija v Zrečah, v Litvo pa bo odpotovala 25. junija.