Evropska nogometna zveza na pomoč Sloveniji z dobrimi štirimi milijoni

29. 4. 2020, 10:46 | Športno | Piše: N.A.

              Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, izroča pokal Like prvakov Cristianu Ronaldu (foto: Profimedia/Kieran Mcmanus/Bpi) Profimedia/Kieran Mcmanus/Bpi

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, izroča pokal Like prvakov Cristianu Ronaldu

Potem ko je nacionalnim panožnim zvezam na pomoč priskočila FIFA, se je za podoben ukrep odločila tudi UEFA, ki bo med svoje članice razdelila več kot 200 milijonov evrov.

UEFA bo med svojih 55 članic razdelila 236,5 milijona evrov. Evropska nogometna zveza bo denar sprostila od programa Hattrick, ki obstaja od leta 2004 in je običajno namenjen financiranju točno določenih programov, tokrat pa se bodo države članice lahko same odločila, čemu bo denar namenjen, čeprav je jasno, da bo šel v prvi vrsti za sanacijo trenutne krize.

Kot je pojasnil predsednik UEFE Aleksander Čeferin, bo vsaka država, tudi Slovenija, prejela dobre štiri milijone pomoči. "Nogomet se spopada z doslej neznanim izzivom zaradi koronavirusa. UEFA želi članicam pomagati odgovoriti na krizo. Dogovorili smo se za donacijo 4,3 milijona evrov na posamezno nogometno zvezo," je pojasnil prvi mož UEFE.

"Verjamem, da gre za odgovorno odločitev, da pomagamo najbolj, kar lahko. Ponosen sem na enotnost, ki jo vso krizo kaže nogomet. Brez dvoma sem prepričan, da bo nogomet v osrčju vračanja življenja v običajne tirnice. Ko bo prišel ta čas, mora biti nogomet nanj pripravljen," je po poročanju STA še dodal Čeferin, ki je prek svojih poznanstev Sloveniji priskrbel tudi veliko medicinske opreme in pripomočkov.

Več športnih novic si preberite na Sporklub.si