Federer že 18. izbran za najbolj priljubljenega igralca

Đokoviću nagrada za številko 1

22. 12. 2020, 08:00 | Športno | Vir: STA

              Federer že 18. izbran za najbolj priljubljenega igralca (foto: Shutterstock) Shutterstock

Vodstvo zveze teniških igralcev ATP je danes predstavilo zmagovalce posameznih kategorij ob koncu leta in najboljše v spletnem navijaškem glasovanju. Nagrado za številko 1 teniške lestvice je prejel Srb Novak Đoković, za najbolj priljubljenega so navijači že 18. izbrali Švicarja Rogerja Federerja.

Z 18. zaporednim izborom za najboljšega po volji navijačev je Federer dosegel tudi rekord, skupno pa ima različnih nagrad ATP za konec leta zdaj že 39, so sporočili iz zveze.

Novak Đoković je kot številka 1 ob koncu sezone prejel tudi nagrado za takšen dosežek, ki je zanj šesta v karieri. Med dvojicami pa sta si priznanje prislužila Mate Pavić in Bruno Soares.

Španec Rafael Nadal je prejel priznanje Stefana Edberga za športno obnašanje, Kanadčan Vašek Pospišil je dobil priznanje za vrnitev leta, za igralca, ki je najbolj napredoval, pa so pri ATP izbrali Rusa Andreja Rubljova. Mladi Španec Carlos Alcaraz pa je novinec koronskega leta 2020.

Američan Frances Tiafoe je dobil nagrado Arthurja Asha za humanitarne dosežke za svoj prispevek pri družbenem osveščanju v svetu tenisa. Za najboljšega trenerja pa so letos izbrali Boba Bretta.

Đoković drugi tenisač, ki je prebil mejo 300 tednov na vrhu ATP🖉