Hrvaški nogometni reprezentanti bodo rešene tajske dečke obdarili z dresi

19. 7. 2018, 08:50 | Športno | Vir: STA

              Hrvaški nogometni reprezentanti bodo rešene tajske dečke obdarili z dresi (foto: Profimedia) Profimedia

Hrvaška nogometna zveza (HNS) bo podarila 12 dresov hrvaške nogometne reprezentance mladim nogometašem Tajske, ki so jih v torek po več kot dveh tednih rešili iz poplavljene jame Tham Luang na severu države. Mladi tajski nogometaši bodo dobili drese novih nogometnih svetovnih podprvakov, so napovedali na spletni strani HNS.

HNS se veseli, da mladi nogometaši, stari med 11 in 16 let, dobro okrevajo. Drese jim bodo podarili v znak pozornosti za težko obdobje, ki so ga preživeli, ter podpore, ki so jo s Hrvaške kazali, potem ko se je nesreča pripetila, so še zapisali.

Skupina dečkov ter njihov 25-letni trener je odšla v jamo 23. junija. Močan dež je nato poplavil jamo in jim onemogočil prost izstop. Njihovo izginotje je sprožilo obsežno iskalno akcijo, v katero je bilo vključenih več kot 1000 oseb, med njimi številni strokovnjaki iz tujine.

Po dveh tednih je stekla tridnevna reševalna akcija, ki so jo sklenili prejšnji torek. Terjala je življenje enega tajskega reševalca. Mlade nogometaše in njihovega trenerja so po okrevanju v sredo spustili iz bolnišnice. Prvič po nesreči so se tudi pojavili v javnosti in kot dokaz dobrega počutja v dresih svojega kluba nekaj časa brcali nogometno žogo.