Iličić po okužbi s koronavirusom zbolel za depresijo

27. 10. 2020, 13:25 | Športno | Vir: STA

              Iličić po okužbi s koronavirusom zbolel za depresijo (foto: Anže Malovrh/STA) Anže Malovrh/STA

Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić se je okužil z novim koronavirusom ter nato zbolel za depresijo, je danes razkril njegov soigralec in kapetan Atalante Alejandro Gomez, poročajo različni italijanski portali, med njimi football-italia.net.

Argentinec je izdal, da je imel Iličić težave z zdravjem in da je preživljal težke trenutke. "Okužen je bil z novim koronavirusom, imel je covid-19, in zbolel za depresijo. Pridejo trenutki, ko ti hoče glava eksplodirati. Zdaj je z njim vse 'okej'," je dejal Gomez.

Dvaintridesetletni Iličić se je po večmesečni odsotnosti - zadnjo tekmo je odigral 11. julija - na zelenice vrnil prejšnji teden na tekmi italijanskega prvenstva proti ekipi iz Neaplja. Danes ob 21. uri pa ga v Bergamu čaka nastop v ligi prvakov proti Ajaxu.

Vrnitev Iličića še naprej odmeva v moštvu Atalante, kjer skupaj z Gomezom tvori ustvarjalno srce moštva. O tem je pred današnjo tekmo spregovoril tudi trener Atalante Gian Piero Gasperini, ki proti Ajaxu računa na prispevek obeh igralcev v napadu.

"Iličić je nazaj, zelo vesel sem, da se je vrnil. Že na tekmi v Neaplju je bil 'gospodar' igrišča, v ligi prvakov na tekmi ni bil tako dominanten, vendar je odigral zelo dobro. Za nas je on ekstra igralec, igralec z dodano vrednostjo. Mislim, da je pripravljen, in igrati mora, da bo pridobil na samozavesti," je po poročanju portala 24ur dejal trener Atalante.

Iličić je bil v minuli sezoni izjemno uspešen v domačem prvenstvu in ligi prvakov. V vseh tekmovanjih je na 34 tekmah dosegel 21 golov in devet podaj, na zadnji tekmi pred marčevsko prekinitvijo vseh dejavnosti pa je v osmini finala lige prvakov proti Valencii dosegel kar štiri zadetke.