Incident z balami sena in solzivcem prekinil 16. etapo Toura

24. 7. 2018, 14:05 | Športno | Vir: STA
Incident z balami sena in solzivcem prekinil 16. etapo Toura (foto: Tour de France Press) Tour de France Press

Organizatorji kolesarske dirke po Franciji so po kakšnih 30 km začasno prekinili današnjo 16. etapo Toura med Carcassonnom in Bagneres-de-Luchonom, dolgo 218 km, potem ko je prišlo do incidenta, ko so kmetje v znamenje protesta na traso zvalili bale sena, nato pa je policija uporabila solzivec v bližini glavnine kolesarjev, poroča radio Tour.

Današnja 16. etapa Toura se je začela še enkrat po kratki prekinitvi, ko je policija za prekinitev protesta kmetovalcev uporabila solzivec v bližini glavnine kolesarjev, te so organizatorji med prekinitvijo oskrbeli. Bale sena so blokirale traso kakšnih 26 km po startu, s tem pa so kmetovalci demonstrirali proti znižanju državne pomoči.

Med kolesarji, ki jih je zmotil solzivec, je bil tudi vodilni na dirki Geraint Thomas (Sky), ki ga je bilo moč po incidentu videti, kako si mane oči in nos. Televizijski posnetki so pokazali zdravniško osebje Toura, kako kolesarjem deli kapljice za oči, med njimi je bil tudi nosilec zelene majice, Slovak Peter Sagan.

Današnja 218-kilometrska etapa s ciljem v Bagneres-de-Luchonu, ki vsebuje dva vzpona prve kategorije v Pirenejih, se je nadaljevala oziroma ponovno začela po desetminutni prekinitvi.

Letošnjo francosko pentljo je zaznamovalo že več incidentov, med drugim tudi nekaj, usmerjenih proti britanski ekipi Sky in štirikratnemu zmagovalcu Toura, Chrisu Froomu. Proti Froomu so večkrat pljuvali, Thomasa pa so izžvižgali na odru za zmagovalce.