Lance Armstrong: "Vsi so uporabljali doping, zmagal bi tudi brez njega"

Nova serija na Netflixu

19. 5. 2020, 19:15 | Športno | Piše: T.L.

              Lance Armstrong: "Vsi so uporabljali doping, zmagal bi tudi brez njega" (foto: profimedia) profimedia

Celotna športna javnost, še zlasti pa ljubitelji košarke, skoraj vsak dan govori o dokumentarnem filmu "The Last Dance", v katerem so v središču pozornosti Michael Jordan in njegovi Bullsi. Zdaj prihaja še serija o velikem zmagovalcu in enem od največjih grešnikov v športu in kolesarstvu – Lanceu Armstrongu.

Omenjena dokumentarna serija je postala pravi hit, pri ESPN pa že napovedujejo novo. Napovednik je zunaj, glavno vlogo v novi dokumentarni seriji pa bo imel Lance Armstrong. Serija ima enostaven naslov – LANCE.

Američan, ki je dirko po Franciji osvojil sedemkrat zaporedoma (potem ko je priznal, da je užival nedovoljena poživila, so mu vse naslove odvzeli), je za ESPN dejal, da je med kariero užival prepovedane snovi in da ne izključuje možnosti, da je zaradi uživanja poživil zbolel za rakom na modih.

"V svoji prvi profesionalni sezoni sem jemal kortizon. Naslednji korak je bil EPO. Ne želim se opravičevati, a vsi so počeli isto. Mislim, da bi bilo najbolje, če bi bili vsi čisti", je dejal Armstrong. Njegova priljubljenost po svetu je bila ogromna, še zlasti po tem, ko je premagal raka na modih. 

"Ali sem zbolel zaradi dopinga? To je povsem mogoče. Zdravila, ki sem jih jemal, nekatere hormone izboljšujejo, druge pa uničujejo, to je jasno," je dejal Američan.

Po seriji "The Last Dance" se nam torej obeta nov dokumentarni film, ki bo zagotovo razburil športno javnost.