Lanski zmagovalec Roland Garrosa polni police v Lidlu!

Đoković, Federer in Nadal bi pomagali

2. 5. 2020, 09:17 | Športno | Piše: T.L.

              Lanski zmagovalec Roland Garrosa polni police v Lidlu! (foto: Instagram) Instagram

Kako se lahko življenje na hitro zasuka! Namesto da bi Nemec Kevin Krawietz z Andreasom Miesom, partnerjem v konkurenci dvojic, letos v Parizu branil naslov zmagovalcev na Roland Garrosu, je v kriznem obdobju prisiljen polniti police v trgovini.

V zadnjem obdobju je teniški svet razdeljen na dva pola. Na eni strani so tisti, ki podpirajo idejo Novaka Đokovića, Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, da bi morali igralci iz elitne stoterice na lestvici ATP finančno pomagati kolegom, ki so med 200. in 700. mestom lestvice ATP, se najdejo tudi nasprotniki omenjene pobude.

Dominic Thiem si je 'drznil' dregniti v osir in na glas povedal, da se mu tovrstna alokacija finančnih sredstev ne zdi niti malo primerna, ker da so teniški igralci na nižjih mestih tam z dobrim razlogom. "Nekateri pač ne trenirajo tako naporno, kot mi, ki smo pri vrhu," je med vrsticami povedal Avstrijec in pri številnih sodelavcih naletel na zgražanje.

Oster je bil tudi odziv nekaterih novinarjev, ki si pri najboljši volji ne znajo razložiti, kako ima lahko trenutno 3. igralec sveta takšno pomanjkanje empatije, ko pa je tudi sam v bližino teniškega Parnasa prišel z nenehnimi odrekanji.

V svojih prenosih rad poudarim, kako so morali starši Thiema zaradi stroškov treninga prodati stanovanje in vse prihranke nameniti temu, da si je Domi lahko privoščil 'coacha' Günterja Bresnika, piše Marko Hrastar na Sportklub.si. Več si preberite na tej povezavi.