LeBron: "Jordan je bil zame kot črni Jezus."

Takoj bi šel na igrišče

21. 5. 2020, 08:26 | Športno

              LeBron: "Jordan je bil zame kot črni Jezus." (foto: profimedia) profimedia

Če lahko kateri izmed košarkarjev poseže po podobnih uspehih kot Michael Jordan, je to lahko le LeBron James. In ravno slednji je povedal marsikaj o svojem velikem vzorniku iz otroštva.

Zvezdnik Los Angeles Lakersov LeBron James že z nestrpnostjo pričakuje nadaljevanje NBA sezone. V letošnji sezoni bo lovil četrti naslov prvaka, s čimer bi se lahko približal Jordanovi šestici.

V ponedeljek je trenutno prva zvezda lige NBA pokomentirala dokumentarni film Michaela Jordana "Zadnji ples" in spregovoril o vlogi, ki jo je imel eden in edini Jordan v njegovem otroštvu.

"Ko je košarka v tebi, nikoli ne odidi, a dovolj je že malenkost, da te odvrne. Gledal sem zadnje epizode in si zaželel, da bi takoj zaigral, kjerkoli. Takšen efekt ima „zadnji ples” za vse košarkarje. Spomnim se, ko sem gledal zadnji finale Bullsov kot 14-letnik in se čudil Jordanu kako je s 35. leti še vedno najboljši na svetu," je začel LeBron.

Hkrati je priznal, da je bil Jordan zanj kot otroku največja mogoča inspiracija. Več o temu, zakaj je bil Jordan za malega Jamesa pravi angel, si preberite na tej povezavi.