Liga NBA se 'odpira' 1. maja

Luka trenira v Ljubljani

29. 4. 2020, 18:00 | Športno | Piše: T.L.

              Liga NBA se 'odpira' 1. maja (foto: profimedia) profimedia

Številne ekipe v ligi NBA bodo svoje vadbene centre odprle 1. maja in s tem košarkarjem omogočile, da bodo trenirali individualno, poroča Adrian Wojnarowski.

To bodo omogočile ekipe, ki so v mestih, kjer so lokalne oblasti ublažile izolacijske ukrepe. Natančneje povedano, na območjih, kjer razmere zaradi pandemije koronavirusa niso tako resne. 

To seveda pomeni vsaj malo upanja, da bi se liga NBA lahko nadaljevala, pa čeprav še vedno ni znano, kdaj bi se lahko igrale prve tekme.

Najmočnejša košarkarska liga na svetu je bila prekinjena 11. marca, potem ko je bil center moštva Utah Jazz Rudy Gobert pozitiven na covid-19. 

V ZDA so do torka zvečer našteli več kot milijon primerov okužb z novim koronavirusom in 58.335 smrti zaradi bolezni covid-19, s čimer je število smrtnih žrtev covida-19 preraslo število umrlih Američanov v vojni v Vietnamu.

Slovenski zvezdnik NBA Luka Dončić se je zaradi epidemije vrnil v Slovenijo, saj pravi, da ima pred domačo hišo najboljše pogoje za trening. 21-letnik je za srbski medij Nova.rs dal ekskluzivni intervju. Spregovoril je o primerjavah z LeBronom Jamesom in Bryantom, o srečanju z Jordanom, o tem, kako pomaga otrokom razvijati talent, in tudi o koronakrizi. Celoten intervju si lahko preberete na tej povezavi spletne strani Sportklub.