Maribor je nazaj!! Ekipo prvič vodil Sergej Jakirovič!

Nenavadni prvi treningi

9. 5. 2020, 20:34 | Športno | Piše: T.L.

              Maribor je nazaj!! Ekipo prvič vodil Sergej Jakirovič! (foto: profimedia) profimedia

Nogometaši Maribora so se po 56-ih dneh premora zaradi pandemije virusa Covid 19 znova vrnili nazaj v pogon. Danes so namreč pod vodstvom novega trenerja Sergeja Jakiroviča opravili prvi trening, v povsem drugačnih okoliščinah.

Kot so zapisali na spletni strani NK Maribora: "najbolj pomembno je, da se spet začenja. In da se vzpostavljajo pogoji za ponoven zagon nogometa."

Vsi skupaj smo komaj čakali, da se nekaj premakne in se je. Komaj čakamo, da bomo znova lahko spremljali nogomet na malih zaslonih.

Nogometaši Maribora so danes po dolgem času znova opravili trening. Le ta je minil kar na zelenici stadiona Ljudski vrt, ki je v zadnjem obdobju sameval. Tokrat so na njem po  povsem drugačnih pravilih trenirali vijoličasti. Slednje je prvič na treningu vodil novi trener Sergej Jakirovič.

Kot so zapisali v klubu, je danes vse skupaj bilo videti nekako takole: "Prihod na stadion v zaščitnih maskah. V skladu z navodili zdravstvene komisije NZS treningi potekajo za zaprtimi vrati, po razkuževanju vseh površin in pripomočkov, treningi po skupinah, ob upoštevanju minimalne razdalje, ob nadzoru minimalnega števila trenerjev in fizioterapevtov. Dovoljen je le dotik žoge z nogo, vsak posameznik lahko uporablja le osebne plastenke s pijačo, slačilnica mora ostati zaklenjena, prhanje na stadionu ni dovoljeno…"

Svoje razmišljanje o vrnitvi na treninge pa je predstavil tudi novi trener Jakirovič. “Zelo smo veseli, da se je začelo tudi s treningi. To je naše življenje, brez tega dela nogometa ne moremo funkcionirati. Moj prihod v Maribor je res specifičen, potekal je v treh etapah, toda organizacija je brezhibna." Več o trnerju Jakiroviću in njegovem razmišljanju o delovanju v Mariboru si preberite na tej povezavi.

Preberite še: Klubom Serie A zelena luč za skupinske treninge?