Murray bi rad nosil golfske palice

"Pomoč golfistu se mi zdi zelo mikavna"

30. 3. 2021, 14:28 | Športno | Vir: STA

              Murray bi rad nosil golfske palice (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

Škotski teniški zvezdnik Andy Murray je za Gentleman's Journal dejal, da bi rad po koncu teniške kariere igrišča zamenjal za golfske zelenice. Zdaj 33-letni nekdanji prvi igralec sveta, ki se skuša vrniti v karavano po operacijah, je dejal, da bi v želji, da ostane povezan s športom, z veseljem prevzel vlogo caddieja oziroma nosača golfskih palic.

"Zelo rad imam šport, zato bi me tudi po končani teniški karieri veselilo delo v športu. O tem sem veliko razmišljal in ker imam zelo rad golf, bi se mi zdel poklic 'caddieja' na svetovni turneji zelo razburljiv - da si lahko od blizu ogledaš najboljše golfiste sveta in se o športu veliko naučiš na takšen način," je dejal Murray.

Škotski igralec meni, da se tenis in golf križata tudi pri drugih stvareh, zato se mu zdi pomoč golfistu zelo mikavna. Priznal je, da ga poleg golfa zanima tudi nogomet.

Zmagovalec treh turnirjev za veliki slam, ki je moral prejšnji teden odpovedati nastop na turnirju v Miamiju zaradi poškodbe, je razkril, da je med karantensko sezono izpopolnil še eno veščino.

"Nekdaj mesecev karantene sem vadil doma. Ker sem moral skrbeti tudi za dobro fizično pripravo, sem se začel prvič v življenju ukvarjati tudi s cestnim kolesarstvom. Sprva sem si kolo kupil le za to, da nisem bil ves čas doma, nato pa sem začel v kolesarjenju zelo uživati," je dejal Murray in dodal, da bo tudi kolesarstvo eden od športov, ki jim bo več pozornosti namenil po koncu kariere.

Dvakratni olimpijski prvak v tenisu je v pogovoru hkrati poudaril, da še ni čas za konec teniške kariere, a da že razmišlja o prihodnosti, življenju po tenisu.