Na dan prihajajo podrobnosti incidenta, zaradi katerega je bil izključen direktor moštva Primoža Rogliča

Dirka po Franciji

18. 9. 2020, 09:02 | Športno | Vir: STA

              Na dan prihajajo podrobnosti incidenta, zaradi katerega je bil izključen direktor moštva Primoža Rogliča (foto: Profimedia) Profimedia

Na dan prihajajo podrobnosti incidenta, zaradi katerega je bil s kolesarske dirke po Franciji izključen direktor moštva Primoža Rogliča, Jumbo Visme, Nizozemec Merijn Zeeman. Do predstavnika Mednarodne kolesarske zveze se je vedel neprimerno, ker je ta pri pregledu oziroma iskanju napak poškodoval kolo Primoža Rogliča, je sam priznal na Twitterju.
 

Disciplinski sodnik dirke po Franciji je v četrtek v obrazložitvi izključitve Nizozemca zapisal, da je ta po sredini sedemnajsti etapi napadel, grozil in žalil uradno osebo Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Hkrati mu je prisodil 2000 švicarskih frankov kazni (1860 evrov).

Merijn Zeeman je na svojem Twitter profilu razložil potek dogodkov. "Nisem se vedel primerno do osebe, s katero sem se pogovarjal. Komisar Uci je ob pregledu oziroma iskanju napak poškodoval kolo Primoža Rogliča," je zapisal.

"Navkljub temu incidentu bi moral ohraniti mirnost in se spoštljivo pogovoriti s komisarjem. Žal mi je, da tega nisem storil. Nemudoma sem se mu opravičil in komisar je opravičilo sprejel. Sem hudo potrt, vendar naše rumene sanje ostajajo žive," je še dodal.

Incident se je zgodil na cilju sredine etape na Col de la Lozu. Uci je v okviru boja proti tehnološkim prevaram oziroma tako imenovanemu mehanskemu dopingu pregledala 41 koles, od tega prav vsa moštva Jumbo-Visma.

Zeeman bo moral zadnje tri etape dirke po Franciji spremljati z razdalje. Njegov glavni varovanec Primož Roglič medtem ostaja v skupnem vodstvu in ima vse možnosti, da se v rumeni majici zapelje čez Pariz.