Nadal odpovedal Wimbledon in olimpijske – 5 stvari, ki jih morate vedeti

17. 6. 2021, 15:16 | Športno

              Nadal odpovedal Wimbledon in olimpijske – 5 stvari, ki jih morate vedeti (foto: Profimedia) Profimedia

Rafael Nadal je napovedal, da ne bo nastopil na turnirju za grand slam v Wimbledonu in na olimpijskem teniškem turnirju poleti v Tokiu. Kaj ga je vodilo k tej odločitvi, je povedal tudi v objavi na Twitterju.

1. Razlog za odločitev je premalo časa za okrevanje

Po nastopi na OP Francije je Nadal ugotovil, da potrebuje premor za okrevanje, kar pa mu kratek vmesni termin med prvenstvi tokrat ne omogoča. Letos je namreč med OP Francije in Wimbledonom le 2 tedna premora, običajno pa je bilo na voljo tri tedne, kar je po besedah Nadala premalo, da bi se lahko po prvenstvu na peščeni podlagi dovolj kakovostno pripravil na prvenstvo na travi. Zato je po pogovoru z ekipo padla odločitev, da preskoči Wimbledon in nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. "Dejstvo, da sta med Roland Garrosom in Wimbledonom le dva tedna, mojemu telesu ni olajšalo okrevanja po vedno zahtevni sezoni na igriščih," je v objavi na Twitterju zapisal Nadal.

2. To ni napoved konca športne kariere

Ravno nasprotno, saj kot trdi Nadal, je ta odločitev bila sprejeta prav zato, da bo lahko še naprej počel to, kar ga najbolj veseli – igral tenis na profesionalni ravni. "Cilj je podaljšati kariero in še naprej delati tisto, kar me veseli. To je tekmovati na najvišji ravni in se še naprej boriti za poklicne in osebne cilje na najvišji ravni tekmovanja," je med drugim omenil Nadal.

3. Na OP Francije Nadal ni ubranil lanske krone

V polfinalu ga je premagal številka 1, Srb Novak Đoković, ki je nato dobil tudi peščeni turnir in števec naslovov na turnirjih za grand slam povišal na 19. Nadal in švicarski zvezdnik Roger Federer jih imata sicer 20. Nadal je v svoji karieri sicer osvojil kar 13 naslovov na odprtem prvenstvu Francije.

4. Nadal že ima zavidljive olimpijske rezultate

Petintridesetletni Nadal je na olimpijskih igrah v preteklosti osvojil dve zlati kolajni. Zlato med posamezniki je osvojil na OI 2008 v Pekingu, v moških dvojicah v paru z Marcom Lopezom pa je bil zlat leta 2016 v Riu de Janeiru.

5. Nadal sicer v nasprotju z vsemi pričakovanji

Čeprav so že na začetku njegove kariere mnogi hvalili njegov talent in igralne sposobnosti, pa so številni poznavalci Rafaelu 'Rafi' Nadalu pripisovali kratko teniško kariero. Njegov slog igranja naj bi bil namreč zelo nevaren za poškodbe, kar je pred leti priznal tudi Nadal sam, ki je potem zahteval spremembe v svojem igralnem urniku, da ne bi nastopal na čisto vseh najtežjih turnirjih. Mnogi nekdanji skeptiki danes redno pohvalijo njegovo vztrajnost.