Navijači dočakali košarkarje na Brniku, potem pa še v Ljubljani!

18. 9. 2017, 21:20 | Športno | Vir: STA
Navijači dočakali košarkarje na Brniku, potem pa še v Ljubljani! (foto: Aleš Osvald/STA) Aleš Osvald/STA

Košarkarsko-navijaška zabava v prestolnici je doživela vrhunec.

Zlati košarkarji, ki so se ob 19. urni vrnili v domovino z evropskega prvenstva v Turčiji, so prispeli na Kongresni trg v Ljubljani, kjer jim številni navijači pripravljajo nepozaben sprejem.

Prvega so bili košarkarji deležni že na Brniku, kjer se je zbralo več kot tisoč najbolj vnetih ljubiteljev košarke. še precej več tisoč jih je bilo v Ljubljani. Prireditelji ocenjujejo, da jih je bilo na Kongresnem trgu najmanj 20.000.

 

Zabava na Kongresnem trgu se je sicer, kljub ne prav lepemu vremenu z občasnimi močnejšimi pošiljkami dežja, začela že v zgodnjih popoldanskih urah. Navijači so prostore pod odrom začeli polniti že zgodaj popoldne, kasneje pa prostora pred odrom ni bilo več.

Za ogrevanje pred prihodom zmagovalcev eurobasketa 2017 je s koncertom poskrbela tudi skupina Kingston.

Vsem, ki niso mogli prit v Ljubljano, so televizijci na kanalu A ponudili prenos dogajanja, v Ljubljani pa so za čim lažji dostop do mesta dogajanja ponudili brezplačne prevoze z mestnimi avtobusi. Za prihode izven mesta so poskrbele še Slovenske železnice, pogoj za brezplačne vozovnice na vlaku pa je bila opremljenost z ustreznimi slovenskimi navijaškimi rekviziti.