Nekateri športniki odhajajo iz Pyeongchanga z zlomljenimi kostmi in v mavcu!

25. 2. 2018, 12:12 | Športno | Vir: STA
Nekateri športniki odhajajo iz Pyeongchanga z zlomljenimi kostmi in v mavcu! (foto: profimedia) profimedia

Tudi na tokratnih olimpijskih igrah so padci in poškodbe krojili športne dosežke nekaterih športnikov. Največ hudih poškodb je bilo med smučarji in deskarji v krosu. Nekateri športniki so se kljub poškodbam pogumno odločili za nastop na igrah, med njimi so določeni posegli celo po kolajnah.

Najbolj jo je na tokratnih igrah skupil Kanadski smučar v krosu Christopher Del Bosco. V sredo je ga je v tekmi pri enem od skokov pognalo visoko v zrak, pri čemer je bilo videti, da je izgubil ravnotežje. Nato je treščil ob tla in še nekaj časa drsel po progi. Preiskave v bolnišnici so pokazale, da je utrpel zlom medenice, zlome štirih reber, prav tako ima poškodovana pljuča.

Avstrijec Markus Schairer je grozljivo padel na hrbet, pri tem si je zlomil četrto vratno vretence in poškodoval komolec. In kljub takšni poškodbi je uspel nekako vstati in prideskati do cilja brez pomoči.

Avstrijec Christoph Wahrstötter pa je utrpel pretres možganov v finalu prostega sloga v krosu.

Kanadčanka India Sherrett je grdo padla v ženskem finalu v smučarskem krosu. Pripeljali so jo v bolnišnico, predstavniki ekipe pa so sporočili, da je poškodovana, a v stabilnem stanju. Za kakšno poškodbo gre, niso razkrili.

V mavcu bo s tokratnih iger odšel tudi francoski smučar v krosu Terence Tchiknavorian, ki si je zlomil golenico in so ga že operirali.

Smola se je na teh igrah držala britanske deskarke Katie Ormerod, ki si je sprva na treningu zlomila zapestje, dan za tem pa si je zlomila še petnico in dokončno obupala nad svojim prvim olimpijskim nastopom.

Igre je zaradi potrganih križnih kolenskih vezi morala zapustiti tudi 17-letna Avstralka Tess Coady. Za poškodbo, ki je sledila grdemu padcu, je okrivila organizatorje tekme, saj bi jo po njenem mnenju morali zaradi izjemnega vetra prekiniti oz. odložiti.

Hitrostna drsalka Elise Christie, ki je sicer nosilka svetovnega rekorda na 500 metrov, je na polfinalni tekmi na 1500 metrov trčila s Kitajko Li Jinyu. Zaradi podobnih trčenj na preteklih olimpijskih igrah je so jo razglasili za britansko najnesrečnejšo olimpijko.

A kljub poškodbam se za nekatere športnike olimpijski igre niso končale tragično. Švicarka Mathilde Gremaud je denimo prišla do olimpijskega srebra v snežnem parku, še dan prej pa je bila v bolnišnici zaradi suma na pretres možganov. Med treningom se je namreč tako udarila v glavo, da je izgubila spomin.

Kljub poškodovanemu gležnju je na igre prišel s poškodovanim gležnjem Japonski "ledeni princ" Yuzuru Hanyu in s popolno predstavo ponovno osvojil olimpijsko zlato. Skokov sicer ni mogel izvesti brez brez protibolečinskih injekcij, po igrah pa ga najverjetneje čaka operacija gležnja.

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn, ki so jo ob številnih poškodbah že večkrat "sestavljali", pa je kljub hudim bolečinam kolena, zaradi katerega je odpovedala veleslalomski nastop, osvojila bron v smuku. Kot je dejala, jo telo boli.