Netflixov film o Michaelu Jordanu dvignil ceno njegovih predmetov na dražbah

Za copate s koščkom stekla razbite table 615.000 dolarjev

14. 8. 2020, 12:36 | Športno | Vir: STA

              Netflixov film o Michaelu Jordanu dvignil ceno njegovih predmetov na dražbah (foto: profimedia) profimedia

Par košarkarskih čevljev, ki jih je legendarni Michael Jordan nosil na eni od tekem, je bil prodan za 615.000 dolarjev (520.635 evrov), je sporočila organizatorka dražbe, ameriška hiša Christie's. Te superge so tako še presegle rekordno vsoto, za katero so pred nekaj meseci prodali drug par čevljev košarkarske legende.

Za rekordno vsoto je bil prodan par Air Jordan 1, ki jih je zvezda severnoameriške košarkarske lige NBA nosila med ekshibicijsko tekmo leta 1985 v Italiji, kjer se je ob njegovem spektakularnem zabijanju steklena tabla koša raztreščila.

"To so originalni čevlji, ki imajo v podplatu še vedno zataknjen košček table, košček stekla," je dejal Caitlin Donovan, vodja prodaje torbic in superg pri Christie's.

Jordan je z omenjenimi čevlji, velikosti 47 v rdeči in črni barvi njegove ekipe Chicago Bulls, dosegel 30 točk.

Čeprav je dražba podrla majski rekord, ko je bil drug par Jordanovih čevljev prodan za 560.000 dolarjev (474.05 evrov), ta ni dosegla pričakovane cene med 650 in 850 tisoč dolarji (približno 553 do 724 tisoč evrov).

Vrednosti predmetov, povezanih z upokojenim superzvezdnikom, so se rekordno zvišale, odkar je po svetu zaokrožil dokumentarec Zadnji ples (The Last Dance), ki ga je o Jordanu in Chicago Bulls posnel Netflix.